Mangoijs

Lekker fris roomijs met mango.

Dit ijs heeft de kleur van de zomer! Lekker zonnig, vrolijk en fruitig ijs. Met een ijsmachine is dit ijs belachelijk makkelijk om te maken. Heb je geen ijsmachine? Volg dan methode 2. Ik maak mijn ijs altijd zonder eieren en met houdbare melk. Dit heeft ook zijn nadelen, omdat ijs zonder ei sneller smelt. Als je hier rekening mee houdt, is er echter geen enkel probleem. Het voordeel van ijs maken zonder eieren is dat je je niet druk hoeft te maken om salmonella én het ijs een stuk sneller klaar is (ijs waarin rauw ei en rauwe melk gebruikt wordt, moet minstens 45 minuten koken om het risico van salmonella te vermijden). Hier kun je meer lezen over de risico’s van het eten van rauw ei.

dsc_00012

Probeer ook eens ‘zelfgemaakte’ ijstaart, banaan-kokosroomijs of bananenijs met stukjes chocola.

Mangoijs
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
8 bolletjes

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 70 gram kristalsuiker

Bereidingswijze & foto's

Het ijs maken in de ijsmachine

  1. Schil de mango. Snijd het vlees in stukjes en stamp even met een pureestamper of vijzel om wat vocht los te krijgen. dsc_00023 dsc_00034 dsc_00072

  2. Verwarm de mango met de suiker in de pan op laag vuur. Dit is alleen om de suiker op te lossen. Blijf dus roeren en laat 2 minuten zachtjes verwarmen. Haal daarna de pan van het vuur en laat afkoelen. dsc_00085 dsc_00123

  3. Schep het mangomengsel in een kom en voeg de slagroom toe. Zet de staafmixer erin en pureer het geheel. dsc_00153 dsc_00173

  4. Voeg de melk toe en roer door elkaar. dsc_00184

  5. Schenk het mengsel in de ijsmachine. Vries het ijs is ongeveer 40 minuten in. dsc_00196

  6. Zet het ijs in de vriezer. Laat 2 uur hard worden. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.

Het ijs maken zonder ijsmachine

  1. Volg stap 1 t/m 4 van bovenstaand recept.

  2. Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.

  3. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.

dsc_00683

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten