Home Page › Toetjes › Fruit ›
Bosbessenijs
Roomijs met verse bosbessen en zure room.
Dit recept komt uit Dorie Greenspan’s Baking, from my home to yours. Ik heb wat aanpassingen gemaakt, want toen ik het ijs proefde, vond ik dat er te weinig bosbessen in zaten. Later, toen we het ijs aan het eten waren, bedacht ik me dat het ijs eigenlijk smaakt naar yoghurtijs met bosbessen (door de zure room). Volgens mij zou je de zure room ook heel goed kunnen vervangen door yoghurt. Als je geen zure room wil gebruiken, vervang het dan door extra room. Probeer ook eens aardbeienroomijs, rabarberijs of vanille-ijs.
Ingrediënten
- 280 gram verse bosbessen
- 80 gram witte basterdsuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 240 ml ongeklopte slagroom
- 250 ml (2 bakjes) zure room
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de bosbessen met de suiker en het citroensap in een steelpan (die niet reageert op zuur).
-
Zet de pan op het vuur en breng het mengsel aan de kook. Laat 6 – 8 minuten koken totdat de bosbessen voor het grootste deel één homogene massa zijn geworden. Haal de pan van het vuur.
-
Voeg de room en de zure room toe en roer door elkaar. Proef het ijs en voeg eventueel nog wat citroensap toe. Laat afkoelen en stop in de koelkast totdat het mengsel door en door koud is.
-
Stop het ijs in een ijsmachine en draai in ongeveer 30 minuten tot ijs. Stop in de vriezer. Zet 15 minuten voor het serveren in de koelkast.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 3 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Ontdooi 15 minuten in de koelkast voordat je het wilt eten.
Er zijn nog geen reacties.