Yoghurtpannenkoeken

Pannenkoeken, gemaakt met yoghurt

Deze lekkere pannenkoekjes worden gemaakt met yoghurt. Ik bak ze als kleine pannenkoekjes en serveer ze vervolgens met vers fruit en poedersuiker. In totaal is dit recept genoeg voor 8 kleine pannenkoekjes.

Probeer ook eens poffertjes, Kaiserschmarnn of Amerikaanse pannenkoeken met bacon.

Yoghurtpannenkoeken
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 115 gram halfvolle yoghurt
  • 50 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • om te bakken boter

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Roer door elkaar en voeg dan de yoghurt en het ei toe. Klop met een garde door elkaar. Yoghurtpannenkoeken - 001 Yoghurtpannenkoeken - 002

  2. Smelt een blokje boter in een pan op middelhoog vuur. Giet twee opscheplepels van het beslag op verschillende plaatsen in de pan. Deze pannenkoekjes zijn wat dikker dan normale pannenkoeken, dus zet het vuur niet te hoog, zodat ze niet verbranden aan de onderkant. Yoghurtpannenkoeken - 004 Yoghurtpannenkoeken - 005

  3. Draai de pannenkoekjes om zodra de randen goed droog zijn. Bak ze nog een minuut. Herhaal met de rest van het beslag. Yoghurtpannenkoeken - 010 Yoghurtpannenkoeken - 011

  4. Serveer de pannenkoekjes warm met poedersuiker.

Yoghurtpannenkoeken - 015

3 Reacties

  1. Heerlijk luchtige pannenkoekjes! Ik bakte er ook een aantal met blauwe bessen, wat het omdraaien bemoeilijkte maar het resultaat (met ahornsiroop) was heel lekker.

    Sacha op 17 February 2013

  2. Ook te doen met volkoren mail?

    Annelies op 5 May 2013

  3. @ Annelies Dat kan wel, maar dan worden ze wel iets zwaarder.

    Lisa op 9 May 2013

Reactie achterlaten