Home Page › Brunch ›
Yoghurtpannenkoeken
Pannenkoeken, gemaakt met yoghurt
Deze lekkere pannenkoekjes worden gemaakt met yoghurt. Ik bak ze als kleine pannenkoekjes en serveer ze vervolgens met vers fruit en poedersuiker. In totaal is dit recept genoeg voor 8 kleine pannenkoekjes.
Probeer ook eens poffertjes, Kaiserschmarnn of Amerikaanse pannenkoeken met bacon.
Ingrediënten
- 115 gram halfvolle yoghurt
- 50 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 1 ei
- snuf zout
- om te bakken boter
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Roer door elkaar en voeg dan de yoghurt en het ei toe. Klop met een garde door elkaar.
-
Smelt een blokje boter in een pan op middelhoog vuur. Giet twee opscheplepels van het beslag op verschillende plaatsen in de pan. Deze pannenkoekjes zijn wat dikker dan normale pannenkoeken, dus zet het vuur niet te hoog, zodat ze niet verbranden aan de onderkant.
-
Draai de pannenkoekjes om zodra de randen goed droog zijn. Bak ze nog een minuut. Herhaal met de rest van het beslag.
-
Serveer de pannenkoekjes warm met poedersuiker.
3 Reacties
• Sacha op 17 February 2013 ∞
• Annelies op 5 May 2013 ∞
• Lisa op 9 May 2013 ∞