Home Page › Brunch ›
Wortelbrood met walnoten
Een smakelijk brood dat binnen een uur op tafel staat!
Soms komen de beste dingen als je het niet verwacht. Ik had wortels over van deze carrot cake, maar niet echt zin in een wortelsalade. Naar wat gegoogle, kwam ik een recept tegen voor ‘quick carrot and walnut bread‘. Ik was een beetje sceptisch, want een brood maken in zo’n korte tijd? Toch heb ik een poging gewaagd en ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Dit brood is heerlijk (vooral warm uit de oven) en perfect om te eten bij bijvoorbeeld een lekkere soep.
Probeer ook eens belachelijk makkelijk brood, stol of pain de campagne.
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 150 gram volkorenmeel
- 150 gram wortels
- 300 ml Griekse yoghurt
- 1 theelepel zout
- 2,5 theelepels bakpoeder
- 125 ml halfvolle melk
- 100 gram walnoten
Serveer warm.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Rasp de wortels.
-
Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin worden.
-
Meng de bloem met het meel, het bakpoeder en het zout.
-
Voeg de geraspte wortel, geroosterde walnoten en yoghurt toe. Roer door elkaar.
-
Voeg melk toe. Je hebt misschien niet alle melk nodig. Zorg dat je een zacht, kleverig deeg hebt.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met wat bloem.
-
Vorm een bal van het deeg en leg het op het bakpapier. Gebruik een scherp mes om een ruit in het brood te snijden (alleen in de bovenkant).
-
Bak het brood voor ongeveer 30 minuten in de oven. Het brood moet gerezen zijn en gaar aan de binnenkant. Als je op de onderkant klopt, moet je een hol geluid horen.
4 Reacties
• Annemijn op 20 March 2012 ∞
• Lisa op 21 March 2012 ∞
• Jody op 6 June 2012 ∞
• Lisa op 6 June 2012 ∞