Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Worteltaart met geroosterde walnoten
Een heerlijk recept voor worteltaart!
Je kunt de walnootolie in dit recept vervangen door zonnebloemolie. De geroosterde walnoten geven het geheel een heerlijke smaak, sla het roosteren dus zeker niet over. Kijk eens bij dit recept voor worteltaart voor een simpelere versie. Probeer ook eens wortelmuffins, of Engelse fruitcake.
Ingrediënten
- 220 gram bloem
- 220 gram rietsuiker
- 4 eieren
- 250 ml walnootolie
- 345 gram geraspte wortel
- 100 gram gemalen kokosnoot
- 80 gram walnoten
- 70 gram blanke rozijnen
- 4 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- snufje zout
Voor de garnering
- 500 gram poedersuiker
- 80 gram roomboter
- 80 gram roomkaas
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram walnoten
- 100 gram marsepein
- Oranje en groene voedings-kleurstof
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Vet een springvorm van 24 cm in en beleg de onderkant met bakpapier.
-
Was de rozijnen. Snij de walnoten in stukjes en rooster ze in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden.
-
Meng de bloem met het bakpoeder, de kaneel en het zout.
-
Meng de geraspte wortels met de geroosterde walnoten, geraspte kokosnoot en de rozijnen.
-
Gebruik een mixer om de olie met de rietsuiker te mengen. Klop 2 minuten tot een glad oliemengsel.
-
Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na de toevoeging van elk ei.
-
Spatel het bloemmengsel door het eiermengsel. Roer niet te lang, maar wel tot alles gemengd is.
-
Voeg het wortelmengsel toe en spatel door het beslag.
-
Schep het beslag in de taartvorm en zet in de voorverwarmde oven. Bak de taart 1 uur of totdat een prikker schoon weer uit de taart komt. Laat even afkoelen in de vorm en haal de vorm dan los. Draai de cake om op een rooster en laat volledig afkoelen.
-
Zeef de poedersuiker. Meng met een mixer de roomkaas en boter tot een romig geheel. Klop de helft van de poedersuiker en het citroensap erdoor. Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot een romig geheel.
-
Stop de walnoten in een stevige plastic zak en sla ze met een deegroller in stukjes. Stop ze in een bakpan zonder boter of olie en rooster ze totdat ze bruin beginnen te zien.
-
Gebruik driekwart van de marsepein voor het oranje deel van de wortels. Kneed het door elkaar en vorm er wortels van. Gebruik het andere deel van de marsepein voor het groene deel. Vorm in kleine steeltjes en plak ze vast aan het oranje deel. Gebruik eventueel een druppel water.
-
Bedek de taart met het roomkaasglazuur. Duw de geroosterde walnoten tegen de zijkanten van de taart aan. Leg de marsepeinen wortels bovenop de taart.
9 Reacties
• Antoinette de Waal op 15 January 2011 ∞
• Lisa op 16 January 2011 ∞
• Erica op 5 October 2011 ∞
• Lisa op 5 October 2011 ∞
• nicole op 7 October 2012 ∞
• Lisa op 7 October 2012 ∞
• Lisa op 24 October 2012 ∞
• Lisa op 24 October 2012 ∞
• Lisa op 25 October 2012 ∞