Home Page › Brunch ›
Hamburgerbroodjes
Perfecte broodjes om hamburgers mee te maken!
Dit recept komt van Smitten Kitchen. Het recept komt oorspronkelijk van Comme Ça, een restaurant in Los Angeles. Deze broodjes zijn heerlijk en zacht en makkelijk om te maken. Ik heb het deeg in de broodbakmachine gemengd, maar je kunt het ook met de hand of met een KitchenAid maken.
Probeer ook eens broodjes met noten en rozijnen, khobz of bagels.
Ingrediënten
- 3 eetlepels warme melk
- 2 theelepels gedroogde gist
- 2,5 eetlepels kristalsuiker
- 2 eieren
- 360 gram wit broodmeel
- 40 gram bloem
- 1,5 theelepel zout
- 40 gram ongezouten roomboter
- 240 ml handwarm water
- 2 eetlepels sesamzaad
- Om in te vetten zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de melk, het water en 1 ei in de vorm van je broodbakmachine. Voeg de gist, de suiker, het broodmeel, de bloem, het zout en de boter in blokjes toe. Zorg dat je de gist en het zout in verschillende hoeken strooit. Zet de machine op de deegstand. Het deeg kan in dit stadium heel plakkerig zijn, voeg eventueel nog wat extra bloem toe (ik heb 2,5 eetlepels extra bloem toegevoegd), maar voeg niet te veel toe (dan worden de broodjes droog).
-
Beleg twee bakplaten met bakpapier. Vet een kom lichtjes in met wat zonnebloemolie en leg het gerezen deeg in de vorm. Draai het om. Dit zorgt ervoor dat het deeg wat minder plakt.
-
Bestuif nu een werkblad met wat bloem. Leg het deeg erop en verdeel in 8 gelijke stukken. Vorm er bolletjes van en verdeel ze over de bakplaten. Zorg dat ze genoeg ruimte hebben om te rijzen.
-
Bedek de bakplaten losjes met plastic folie (ingevet met een beetje zonnebloemolie) en laat de broodjes nog 1 – 2 uur rijzen of totdat ze verdubbeld zijn in grootte. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
-
Meng het overige ei met een eetlepel water en klop door elkaar. Bestrijk de broodjes met het mengsel en bestrooi met het sesamzaad.
-
Bak de broodjes 15 minuten in de oven. Draai de bakplaat halverwege de bakplaat even om, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
2 Reacties
• Femke op 19 September 2012 ∞
• Lisa op 19 September 2012 ∞