Broodjes met noten en rozijnen

Lekkere, zachte broodjes met granola!

Deze lekkere broodjes zijn gevuld met granola. Ik heb het deeg gemaakt met de broodbakmachine, maar het kan ook met de hand. Meng in dat geval alle droge ingrediënten in een kom, voeg alle natte ingrediënten toe en kneed het deeg 8 minuten in een elektrische mixer of met de hand (in dat geval moet je het wat langer kneden) totdat je een soepel deeg hebt. Vet een kom lichtjes in met wat zonnebloemolie en leg het deeg in de kom. Dek af met plastic folie en laat 1 uur op een warme plek rijzen. Ga vervolgens verder zoals beschreven bij stap

Probeer ook eens tijgerbroodjes, Zweedse puddingbroodjes of knoflookbroodjes.

granola granolabroodjes mueslibroodjes
Broodjes met noten en rozijnen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
8 broodjes

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 150 gram granola
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel honing
  • 260 ml handwarm water
  • 3 eetlepels melkpoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel gedroogde gist

Voor de bovenkant:

  • 2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels havermout

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom van de broodbakmachine. Zorg dat je het zout en de gist in verschillende hoeken strooit. Zet de machine op de deegstand. DSC_0002 DSC_0004 DSC_0006

  2. Bestuif een werkblad lichtjes met bloem. Je hebt niet zoveel bloem nodig, het deeg is namelijk niet plakkerig. Leg het deeg op het werkblad. DSC_0007

  3. Bedek twee bakplaten met bakpapier.

  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm er ronde bolletjes van en verdeel ze over de bakplaten (laat genoeg ruimte tussen de broodjes, zodat ze kunnen rijzen). DSC_0008 DSC_0009

  5. Laat de broodjes nog eens een half uur op een warme plek rijzen. DSC_0011

  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

  7. Bestrijk de broodjes lichtjes met de melk en bestrooi met de havermout. DSC_0013 DSC_0014

  8. Bak de broodjes in 15 – 20 minuten gaar. Draai het bakblik halverwege om, zodat alle kanten goed bruin worden. DSC_0016

  9. Laat de broodjes afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk! DSC_0019 DSC_0030

DSC_0020

2 Reacties

  1. Oh wat een leuk recept. Ik ben sinds kort met broodbakken bezig, deze komen op mijn ‘to-do-lijstje’. Heb je gewoon granola uit de winkel gebruikt? groetjes, Caroline

    caroline brouwer op 2 November 2012

  2. Ik zag het op je blog ja, hartstikke leuk! Ik heb zelfgemaakte granola gebruikt, maar het zal ook wel met granola uit de winkel kunnen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 2 November 2012

Reactie achterlaten