Home Page › Brunch ›
Broodjes met noten en rozijnen
Lekkere, zachte broodjes met granola!
Deze lekkere broodjes zijn gevuld met granola. Ik heb het deeg gemaakt met de broodbakmachine, maar het kan ook met de hand. Meng in dat geval alle droge ingrediënten in een kom, voeg alle natte ingrediënten toe en kneed het deeg 8 minuten in een elektrische mixer of met de hand (in dat geval moet je het wat langer kneden) totdat je een soepel deeg hebt. Vet een kom lichtjes in met wat zonnebloemolie en leg het deeg in de kom. Dek af met plastic folie en laat 1 uur op een warme plek rijzen. Ga vervolgens verder zoals beschreven bij stap
Probeer ook eens tijgerbroodjes, Zweedse puddingbroodjes of knoflookbroodjes.
Ingrediënten
- 375 gram bloem
- 150 gram granola
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel honing
- 260 ml handwarm water
- 3 eetlepels melkpoeder
- 1,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel gedroogde gist
Voor de bovenkant:
- 2 eetlepels melk
- 3 eetlepels havermout
Bereidingswijze & foto's
-
Stop alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom van de broodbakmachine. Zorg dat je het zout en de gist in verschillende hoeken strooit. Zet de machine op de deegstand.
-
Bestuif een werkblad lichtjes met bloem. Je hebt niet zoveel bloem nodig, het deeg is namelijk niet plakkerig. Leg het deeg op het werkblad.
-
Bedek twee bakplaten met bakpapier.
-
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm er ronde bolletjes van en verdeel ze over de bakplaten (laat genoeg ruimte tussen de broodjes, zodat ze kunnen rijzen).
-
Laat de broodjes nog eens een half uur op een warme plek rijzen.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
-
Bestrijk de broodjes lichtjes met de melk en bestrooi met de havermout.
-
Bak de broodjes in 15 – 20 minuten gaar. Draai het bakblik halverwege om, zodat alle kanten goed bruin worden.
-
Laat de broodjes afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk!
2 Reacties
• caroline brouwer op 2 November 2012 ∞
• Lisa op 2 November 2012 ∞