Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Geroerbakte courgette met amandelen
Een lekker snel bijgerecht met courgette en amandelen.
Dit recept komt van Smitten Kitchen. Het is een lekker en snel bijgerecht. De courgette hoeft eigenlijk niet eens te bakken, het is een kwestie van alles goed heet laten worden. Wij vonden het erg lekker. In het originele recept doet ze er ook nog Pecorino overheen, dat hebben wij niet gedaan en we hebben het ook niet gemist.
Probeer ook eens knoflookboontjes, geroosterde spruitjes met spekjes of deze simpele komkommersalade.

Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehalveerde amandelen
- 1 courgette
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Was de courgette en snij in kleine, dunne reepjes.
-
Verwarm de olie in een pan op hoog vuur. Voeg de amandelen toe en bak ze goudbruin terwijl je roert (ongeveer twee minuten).
-
Voeg de courgette toe. Roerbak voor ongeveer een minuut.
-
Breng op smaak met zout en peper en serveer meteen.

Er zijn nog geen reacties.