Roomkaastaart met Oreo’s

Een lekkere, romige cheesecake met een bodem en vulling van Oreo's.

Zonder poedersuiker is dit niet zo’n knappe taart, maar hij is wel lekker. De bodem van de roomkaastaart wordt eerst apart gebakken, wat erg lekker is omdat de koekjes zo krokant blijven. Vervolgens maak je een vulling van roomkaas en Oreo’s en daar schep je stijfgeklopt eiwit doorheen. Het is dus weer zo’n heerlijke, luchtige roomkaastaart. Op internet heb ik verschillende reacties gelezen van mensen die teleurgesteld waren, omdat het meer op een gewone cake leek dan op een taart. Deze taart is niet zo romig als een ‘normale’ roomkaastaart, maar zeker niet droog. Het enige wat wij jammer vonden is dat de bovenkant zo bruin wordt, omdat hij zo lang in de oven staat. Hij moet in totaal bijna drie uur in de oven staan, dus zorg dat je de oven niet voor iets anders nodig hebt. Wij hebben de temperatuur na een uur verlaagd naar 160°C, omdat de taart wel heel hard ging. Het recept komt uit Cook in Boots van Ravinder Bhogal.

Probeer ook eens tropische roomkaastaart, roomkaastaart met Baileys en witte chocola of roomkaastaart met cranberries.

Roomkaastaart met Oreo’s
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
12 stukken

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram Oreo’s
  • 50 gram ongezouten boter

Voor de vulling

  • 500 gram roomkaas
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 4 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram zure room
  • 200 gram Oreo’s

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier. Oreo cheesecake - 001

  2. Smelt de boter voor de bodem. Stop de Oreo’s voor de bodem in een stevige zak en sla ze met een deegroller fijn. Meng met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de taartvorm. Zet de vorm in de oven voor 15 minuten. Laat afkoelen voordat je de vulling er op schept. Oreo cheesecake - 004 Oreo cheesecake - 007 Oreo cheesecake - 009 Oreo cheesecake - 010 Oreo cheesecake - 020

  3. Scheid de eieren. Stop de eigelen in een kom met de roomkaas, vanille en de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg de zure room toe en klop opnieuw. Verkruimel de rest van de Oreo’s en schep door het roomkaasmengsel. Oreo cheesecake - 013 Oreo cheesecake - 014 Oreo cheesecake - 016 Oreo cheesecake - 018 Oreo cheesecake - 019 Oreo cheesecake - 021 Oreo cheesecake - 022

  4. Sla de eiwitten met schone mixerhaken tot zachte pieken. Vouw dit in het roomkaasmengsel, hou het mengsel zo luchtig mogelijk. Oreo cheesecake - 030

  5. Schep het mengsel op de afgekoelde bodem en zet de vorm in de oven. Bak de taart voor 105 minuten. Open de deur niet tijdens het bakken. Zet de oven uit, zet de deur een stukje open en laat de taart nog een uur in de oven staan. Bestuif met poedersuiker en bewaar de taart in de koelkast. Oreo cheesecake - 034 Oreo cheesecake - 039 Oreo cheesecake - 048 Oreo cheesecake - 066

Oreo cheesecake - 094

10 Reacties

  1. Misschien is, als de bovenkant te hard gaat, afdekken met aluminiumfolie een optie? Ik heb het boek ook gekocht op jullie aanraden ;-) De taart ziet er best lekker uit hoor. groeten, Caroline

    Caroline Brouwer op 18 July 2011

  2. Ha Caroline, Ik had de bovenkant na een uur ook afgedekt inderdaad. Maar als ie zo lang in de oven moet, maakt dat bijna niet uit. De rest van de recepten die we uit het boek gemaakt hebben, vinden we wel een groot succes :). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 18 July 2011

  3. Zo lelijk vind ik deze taart helemaal niet. Lekker hoor! :)

    Uniflame op 19 July 2011

  4. Er staat aangegeven: De rest van de Oreo’s erbovenop strooien. Hoeveel van de Oreo’s moet dan met boter worden vermengd en 15 min laten bakken?

    Gerrie Roozeboom op 20 July 2011

  5. @Gerrie Dat staat links aangegeven in de ingrediëntenlijst. Je gebruikt een deel van de koekjes voor de bodem en een deel voor in de taart. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 July 2011

  6. Dat had ik ook gelezen, maar wat voor een deel, 1/2, 1/3, 1/4 of moet ik dat avonturen?

    Gerrie Roozebom op 23 July 2011

  7. @ Gerrie 250 gram Oreo’s zijn voor de bodem. Die verkruimel je dus en daar maak je met de gesmolten boter de onderkant van. De rest van de Oreo’s (de 200 gram voor de vulling) verkruimel je in het roomkaasmengsel. Ik hoop dat het zo duidelijk is! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 23 July 2011

  8. ik heb deze taart ook gemaakt en het was echt een groot succes! Echt een heerlijke taart:)

    debbie op 17 November 2011

  9. Hoi Debbie, hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 17 November 2011

  10. heerlijke taart maar het lijkt wel precies op een gewone chocolade cake dus ik denk dat ik die de volgende keer maar ga bakken (dat is wel een heel stuk makkelijker ):)

    debby op 18 March 2012

Reactie achterlaten