Home Page › Zoetigheid › Taart ›
Roomkaastaart met Oreo’s
Een lekkere, romige cheesecake met een bodem en vulling van Oreo's.
Zonder poedersuiker is dit niet zo’n knappe taart, maar hij is wel lekker. De bodem van de roomkaastaart wordt eerst apart gebakken, wat erg lekker is omdat de koekjes zo krokant blijven. Vervolgens maak je een vulling van roomkaas en Oreo’s en daar schep je stijfgeklopt eiwit doorheen. Het is dus weer zo’n heerlijke, luchtige roomkaastaart. Op internet heb ik verschillende reacties gelezen van mensen die teleurgesteld waren, omdat het meer op een gewone cake leek dan op een taart. Deze taart is niet zo romig als een ‘normale’ roomkaastaart, maar zeker niet droog. Het enige wat wij jammer vonden is dat de bovenkant zo bruin wordt, omdat hij zo lang in de oven staat. Hij moet in totaal bijna drie uur in de oven staan, dus zorg dat je de oven niet voor iets anders nodig hebt. Wij hebben de temperatuur na een uur verlaagd naar 160°C, omdat de taart wel heel hard ging. Het recept komt uit Cook in Boots van Ravinder Bhogal.
Probeer ook eens tropische roomkaastaart, roomkaastaart met Baileys en witte chocola of roomkaastaart met cranberries.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 250 gram Oreo’s
- 50 gram ongezouten boter
Voor de vulling
- 500 gram roomkaas
- 1 eetlepel vanille-extract
- 4 eieren
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram zure room
- 200 gram Oreo’s
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier.
-
Smelt de boter voor de bodem. Stop de Oreo’s voor de bodem in een stevige zak en sla ze met een deegroller fijn. Meng met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de taartvorm. Zet de vorm in de oven voor 15 minuten. Laat afkoelen voordat je de vulling er op schept.
-
Scheid de eieren. Stop de eigelen in een kom met de roomkaas, vanille en de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg de zure room toe en klop opnieuw. Verkruimel de rest van de Oreo’s en schep door het roomkaasmengsel.
-
Sla de eiwitten met schone mixerhaken tot zachte pieken. Vouw dit in het roomkaasmengsel, hou het mengsel zo luchtig mogelijk.
-
Schep het mengsel op de afgekoelde bodem en zet de vorm in de oven. Bak de taart voor 105 minuten. Open de deur niet tijdens het bakken. Zet de oven uit, zet de deur een stukje open en laat de taart nog een uur in de oven staan. Bestuif met poedersuiker en bewaar de taart in de koelkast.
10 Reacties
• Caroline Brouwer op 18 July 2011 ∞
• Lisa op 18 July 2011 ∞
• Uniflame op 19 July 2011 ∞
• Gerrie Roozeboom op 20 July 2011 ∞
• Lisa op 22 July 2011 ∞
• Gerrie Roozebom op 23 July 2011 ∞
• Lisa op 23 July 2011 ∞
• debbie op 17 November 2011 ∞
• Lisa op 17 November 2011 ∞
• debby op 18 March 2012 ∞