Home Page › Feestdagen ›
Jungletaart!
Deze jungletaart is erg feestelijk en lekker!
Deze taart is erg leuk om te maken en een perfecte verjaardagstaart voor kinderen. Voor het maken van de dieren van fondant kun je je eigen creativiteit gebruiken. Als je het maken van de dieren te veel werk vindt, kun je de taart ook alleen bekleden met marsepein en er bijvoorbeeld plastic dieren op zetten. Het beste kun je de fondant figuren een dag van tevoren maken. Ze kunnen dan goed hard worden. Zorg dat je de taart eet op de dag dat je hem maakt. Probeer ook eens babycakejes, chocoladetaart met mokka of paascakejes.
Ingrediënten
Voor de taart
- 330 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 45 gram cacao
- 300 gram kristalsuiker
- 150 gram boter
- 300 gram gecondenseerde melk
- 150 gram pure chocola
- 3 eieren
- snufje zout
Voor de versiering
- 500 gram fondant
- 400 gram marsepein
- Verschillende soorten kleurstof
- Om te bestuiven poedersuiker
Voor de boterglazuur
- 125 gram boter
- 250 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- groene kleurstof
Bereidingswijze & foto's
-
Maak het liefst de dag van tevoren de fondantfiguren. Gebruik het recept voor fondant en gebruik satéprikkers om delen van het fondant te kleuren. Gebruik je eigen creativiteit voor het maken van de dieren of gebruik de foto’s van de dieren die wij hebben gemaakt (een leeuw, luipaard, krokodil, slang, aap, pandabeer, olifant, een boomstam en een steen). Gebruik een eetlepel poedersuiker en een paar druppels water als lijm om bijvoorbeeld de ogen op de dieren te plakken. Als je bijvoorbeeld een slurf van een olifant maakt, kun je ervoor zorgen dat ze blijven staan door ze tegen een glas aan te zetten. Als je ze op die manier laat drogen, blijven ze zo staan.
-
Maak de taart. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vet een vierkanten taartvorm (ongeveer 23 bij 23 cm) in met boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
-
Meng de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en het zout in een kom.
-
Breek de chocola in stukken en smelt met de suiker, boter, gecondenseerde melk en 150 ml kokend water in een pan. Zet de pan op laag vuur en blijf roeren totdat alles gesmolten is.
-
Gebruik een houten lepel om het chocolademengsel door het bloemmengsel te mengen. Roer niet langer dan nodig is.
-
Klop de eieren los en roer ze door het beslag.
-
Schep het beslag in de vorm en bak de taart 30 – 40 minuten in de oven of totdat de bovenkant stevig aanvoelt.
-
Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Laat de taart volledig afkoelen.
-
Meng alle ingrediënten voor het boterglazuur in de keukenmachine. Voeg de groene kleurstof nog niet toe. Als je het glazuur met de hand maakt, zeef dan eerst de poedersuiker en roer dit door de zachte boter. Roer er dan het vanille-extract doorheen.
-
Besmeer de zijkanten van de taart met het boterglazuur.
-
Bestuif een werkblad met poedersuiker. Kleur 300 gram van de marsepein geel en kneed het goed door. Bestuif een deegroller met poedersuiker en rol het marsepein uit tot een vierkant van ongeveer 30 bij 30 cm. Leg deze lap over de taart heen. Duw zachtjes aan vanaf de bovenkant en duw zo ook de randen zachtjes aan. Snij de overige marsepein weg.
-
Snij met een scherp mes een vierkant met ronde hoeken uit het midden van de taart.
-
Kleur de rest van de marsepein donkerbruin. Rol uit op een met poedersuiker bestoven werkblad en snij er vlekken uit. Maak de achterkant van de vlekken lichtjes nat en duw ze tegen de zijkant van de taart aan. Verdeel de vlekken over de zijkant heen.
-
Kleur de rest van de boterglazuur groen. Schep het in het midden van de taart (waar je de marsepein weg hebt gehaald). Gebruik een vork om een ‘graseffect’ te creëren.
-
Zet de dieren op de taart. Gebruik een kwast die je lichtjes nat hebt gemaakt met water om eventuele poedersuikerresten te verwijderen. Serveer de taart dezelfde dag en bewaar hem niet in de koelkast.
1 reactie
• Caroline Brouwer op 8 May 2010 ∞