Coca-Cola-taart

Dit recept komt uit Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson. Het recept is voor een coca-cola-koek, maar ik heb er een taart van gemaakt. Probeer ook eens chocoladetaart met frambozen, chocoladetaart met mokka of chocolade-karameltaart.

coca cola coca cola taart
Coca-Cola-taart
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
Twee dichte taartvormen van 20 cm

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 250 gram rietsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 ei
  • 125 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram boter
  • 2 eetlepels cacao
  • 175 ml Coca-Cola

Voor de vulling en het glazuur

  • 225 gram poedersuiker
  • 30 gram boter
  • 45 ml Coca-Cola
  • 1 eetlepel cacao
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 50 gram, geraspt witte chocola

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Meng in een kom de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout. Colataart - 002

  2. Klop de karnemelk, het ei en de vanille in een maatbeker.

  3. Snij de boter in blokjes en stop in een steelpan. Zet de pan op het vuur en voeg de cacao en de Coca-Cola toe. Roer totdat de boter is gesmolten. Colataart - 005

  4. Meng het botermengsel met het karnemelkmengsel.

  5. Roer de natte ingrediënten met een houten lepel door het bloemmengsel.

  6. Vet de vormen in en beleg de onderkant met bakpapier. Verdeel het beslag over de vormen (of gebruik dezelfde vorm twee keer). Colataart - 008

  7. Bak de koek 30 – 40 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat de taartbodems 15 minuten in de vorm afkoelen. Draai de helften dan om op een rooster en trek het bakpapier eraf. Colataart - 012

  8. Zeef de poedersuiker.

  9. Meng de boter, Coca-Cola en cacao in een pan en laat op laag vuur smelten terwijl je roert. Haal de pan van het vuur. Colataart - 021

  10. Meng de vanille door het botermengsel en gebruik een garde om de poedersuiker erdoor te kloppen. Colataart - 026

  11. Verdeel een kwart van het glazuur over een taartbodem. Leg de andere erbovenop en verdeel het glazuur over de taart. Laat 5 minuten staan. Colataart - 031 Colataart - 034

  12. Strooi de witte chocola over de taart. Zorg dat je dit doet als het glazuur nog zacht is maar niet meer heet, anders smelt de chocola. Snij de taart in stukken en serveer!

Colacake - 005

Colacake - 034

7 Reacties

  1. Ziet er mij een lekker recept uit die ik eens zou willen maken. Maar één ding snap ik niet echt. Wat moet je doen met die karnemelk mengsel? Dit komt in het recept nergens meer terug. Of kijk ik daar nu over:S.

    Stijn Vercruyssen op 31 October 2009

  2. Ha Stijn,

    Je hebt helemaal gelijk. Ik heb het recept ondertussen aangepast. Je moet het karnemelkmengsel mengen met het botermengsel voordat je het met de bloem mengt.

    Veel groeten,

    Lisa

    Lisa op 31 October 2009

  3. Ik heb deze met melk ipv karnemelk gemaakt, hij werd hierdoor wel ietwat te compact denk ik, maar hij viel goed in de smaak!!! Heb alleen maar positieve reacties gehad!

    Judith op 26 March 2010

  4. Ontzettend lekker en leuk om te maken!!

    Arianne op 5 May 2011

  5. Wat leuk om te horen, Arianne! Bedankt voor je reactie.

    Lisa op 25 May 2011

  6. zou ik ook gewone suiker of basterdsuiker kunnen gebruiken ipv rietsuiker?

    Nadia op 21 June 2011

  7. Hoi Nadia,

    Ja hoor, dat kan!

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 21 June 2011

Reactie achterlaten