Home Page › Wereld › Amerika ›
Pindakaasmuffins met jam
Een klassieke combinatie!
Deze muffins zijn een beetje anders dan anders, omdat er geen ei in zit. Ze zijn niet luchtig en cakeachtig, eerder wat compacter en krokanter. Ik heb het recept aangepast van deze website. De jam past er perfect bij en de havermout en pindakaas geeft het een lekkere nootachtige smaak. Zorg wel dat je ze, na het bakken, meteen uit de oven haalt. Anders plakken ze vast aan de vorm.
Probeer ook eens deze pindakoek met chocola, browniemuffins met pindakaas of mueslikoekjes met pindakaas.
Ingrediënten
- 180 gram bloem
- 80 gram havermout
- 175 gram kristalsuiker
- 4 theelepels bakpoeder
- 180 gram pindakaas
- 320 ml melk
- 12 theelepels aardbeienjam
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vul een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
-
Meng de pindakaas met de melk in een steelpannetje. Zet op het vuur en laat smelten terwijl je roert. Haal de pan van het vuur zodra het gemengd is. Laat even afkoelen.
-
Meng de bloem, de havermout, de suiker en het bakpoeder in een kom.
-
Roer het pindakaasmengsel door het bloemmengsel. Het mengsel is vrij stevig, dat hoort zo. Blijf roeren totdat je geen sporen meer ziet van bloem, stop dan meteen.
-
Schep een eetlepel in elke muffin. Schep er vervolgens een theelepel aardbeienjam op (probeer de jam zoveel mogelijk van de randen weg te houden). Schep daar vervolgens weer een eetlepel beslag op.
-
Bak de muffins 13 – 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze meteen uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud zijn ze erg lekker.
Er zijn nog geen reacties.