Home Page › Toetjes › Fruit ›
Citroenmuffins
Heerlijke citroenmuffins met lemon curd.
Deze muffins vond ik op deze site. Het zijn heerlijke, luchtige muffins. Je vult ze met de lemon curd voordat je ze bakt en dipt ze na het bakken nog eens in gesmolten lemon curd en vervolgens in suiker. Natuurlijk zijn ze ook nog eens erg makkelijk om te maken.
Probeer ook eens citroenmuffins met maanzaad, citroencakejes of deze citroenrepen.
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 75 ml zonnebloemolie
- 150 ml melk
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 12 theelepels lemon curd
Voor de bovenkant
- 4 eetlepels lemon curd
- 50 gram fijne kristalsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C. Vul een muffinvorm met 12 papieren bakjes of vet de vorm goed in.
-
Zeef de bloem in een kom. Voeg de suiker toe en roer door elkaar.
-
Meng in een maatbeker het ei, de zonnebloemolie, de melk en het vanille-extract.
-
Giet het mengsel bij het bloemmengsel en schep door elkaar. Stop meteen met roeren zodra het beslag gemengd is.
-
Schep een eetlepel van het mengsel in elk bakje. Schep vervolgens op het beslag een theelepel lemon curd. Bedek de muffins vervolgens weer met een eetlepel van het beslag.
-
Zet de muffins in de oven en bak ze 10 – 15 minuten of totdat ze gerezen zijn en stevig voelen. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze vervolgens uit de vorm en zet ze op een rooster, laat helemaal afkoelen.
-
Stop de rest van de lemon curd in een bakje en smelt het 1 minuut in de magnetron op hoog vermogen. Roer even door elkaar. Stop de fijne kristalsuiker in een ander bakje.
-
Dip de muffins eerst in de gesmolten lemon curd, laat goed uitlekken en dip ze vervolgens in de suiker. Herhaal met de rest van de muffins.
9 Reacties
• Eef op 5 October 2012 ∞
• Erik op 22 December 2012 ∞
• Janna op 16 February 2013 ∞
• Lisa op 16 February 2013 ∞
• Janna op 18 February 2013 ∞
• marike op 13 March 2013 ∞
• Lisa op 15 March 2013 ∞
• Monique op 20 March 2013 ∞
• Lisa op 25 March 2013 ∞