Aardbeienmuffins met roomkaas

Heerlijke, zomerse muffins!

Deze muffins zijn zó lekker! Het zijn lekkere, zachte muffins met stukjes verse aardbei en een vulling van roomkaas. De combinatie is echt geweldig, onze favoriete muffins op dit moment. Het recept vond ik op deze website. Deze muffins vonden we trouwens echt het lekkerst toen ze even in de koelkast hadden gestaan. De roomkaas wordt dan koud en door de aardbeien en de roomkaas worden de muffins absoluut niet droog. Ook de dag erna (na een nacht in de koelkast) waren ze nog heerlijk. Het beslag paste nèt (eigenlijk niet helemaal) in mijn muffinvorm. Als je een cupcakevorm gebruikt, heb je dus genoeg voor meer dan 12 muffins.

Probeer ook eens citroenmuffins, muffins met rabarber en gember of deze muffins met rode besjes.

aardbeiencakejes aardbeienmuffins verse aardbeien zomermuffins
Aardbeienmuffins met roomkaas
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 240 gram bloem
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 ml halfvolle melk
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 150 gram verse aardbeien

Voor het roomkaasmengsel

  • 100 gram roomkaas
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en zet apart. Vul een muffinvorm met 12 bakjes. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes, snij ze in kleine stukjes.

  2. Meng de ingrediënten voor het roomkaasmengsel in een kommetje.

  3. Meng in een grote kom de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout. Het is handig als je hier een kom gebruikt met een schenktuit, dat maakt het makkelijk om het beslag dadelijk in de vorm te gieten.

  4. Meng in een andere kom de melk, de vanille, de eieren en de gesmolten boter.

  5. Giet het melkmengsel bij het bloemmengsel en roer met een houten lepel voorzichtig door elkaar totdat je geen sporen van bloem meer ziet. Stop meteen met roeren zodra het mengsel gemengd is.

  6. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het beslag. Verdeel de helft van de aardbeienstukjes eroverheen. Verdeel vervolgens het roomkaasmengsel over de muffins (ongeveer een theelepel per vormpje). Verdeel hier weer het beslag overheen en sluit af met de rest van de aardbeien.

  7. Bak de muffins 25 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Til ze voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in de koelkast.

2 Reacties

  1. Deze muffins zijn inderdaad erg lekker en een blijvertje, lekker om te eten vers gebakken en inderdaad ook lekker fris uit de koelkast! Dank je voor dit lekkere recept .

    Esther op 10 June 2013

  2. heb deze zaterdag gemaakt voor een high tea, samen met de snickers plaatkoek van deze site, ze waren geweldig gelukt alleen vonden wij ze geen van allen lekker helaas…. wij vonden die roomkaasvulling niet lekker….smaken verschillen… de plaatkoek daarentegen, wow, die is gevaarlijk lekker, zoals mijn vriend het noemde….

    anita op 24 June 2013

Reactie achterlaten