Kokoskoekjes met gebroken rogge

Lekkere, krokante koekjes met honing, gebroken rogge, pinda's en kokos.

Probeer ook eens kletskoppen, havermoutkoekjes met chocola of pindakoekjes.

gebroken rogge
Kokoskoekjes met gebroken rogge
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
15 stuks

Ingrediënten

  • 25 gram gedroogde kokos
  • 30 gram gebroken rogge
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels honing
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram gezouten pinda’s
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt de boter, honing, basterdsuiker en de kaneel in een steelpannetje op laag vuur. Roer door elkaar totdat het allemaal gesmolten is. Havermoutkoekjes - 001 Havermoutkoekjes - 002 Havermoutkoekjes - 005 Havermoutkoekjes - 006

  3. Los het zuiveringszout op en 1 theelepel heet water. Zet apart.

  4. Hak de pinda’s in stukken.

  5. Meng de gebroken rogge, kokosnoot, pinda’s en de bloem in een kom. Giet het honingmengsel erbij en roer door elkaar. Havermoutkoekjes - 008 Havermoutkoekjes - 011 Havermoutkoekjes - 013

  6. Voeg het zuiveringszoutmengsel toe en roer opnieuw door elkaar. Havermoutkoekjes - 015 Havermoutkoekjes - 016

  7. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep theelepels van het mengsel op de bakplaat. De koekjes lopen uit, dus leg er niet meer dan 9 op een bakplaat. Havermoutkoekjes - 021

  8. Bak de koekjes voor 12 – 14 minuten in de oven of totdat de randen goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen op de bakplaat en schep ze na 4 minuten op een rooster. Laat ze helemaal afkoelen.

Havermoutkoekjes - 026

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten