Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Kokoskoekjes met gebroken rogge
Lekkere, krokante koekjes met honing, gebroken rogge, pinda's en kokos.
Probeer ook eens kletskoppen, havermoutkoekjes met chocola of pindakoekjes.
Ingrediënten
- 25 gram gedroogde kokos
- 30 gram gebroken rogge
- 75 gram boter
- 2 eetlepels honing
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 40 gram gezouten pinda’s
- 60 gram bloem
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter, honing, basterdsuiker en de kaneel in een steelpannetje op laag vuur. Roer door elkaar totdat het allemaal gesmolten is.
-
Los het zuiveringszout op en 1 theelepel heet water. Zet apart.
-
Hak de pinda’s in stukken.
-
Meng de gebroken rogge, kokosnoot, pinda’s en de bloem in een kom. Giet het honingmengsel erbij en roer door elkaar.
-
Voeg het zuiveringszoutmengsel toe en roer opnieuw door elkaar.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep theelepels van het mengsel op de bakplaat. De koekjes lopen uit, dus leg er niet meer dan 9 op een bakplaat.
-
Bak de koekjes voor 12 – 14 minuten in de oven of totdat de randen goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen op de bakplaat en schep ze na 4 minuten op een rooster. Laat ze helemaal afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.