Dadelrepen

Heerlijke repen met een dadelvulling en een havermoutkorst.

Deze heerlijke repen komen van deze website. Ik had nog wat dadels liggen die nodig op moesten en dit leek me een erg lekker recept. Het is makkelijk om te maken en je hebt er lang plezier van: het is genoeg voor 20 stuks en je kunt ze een week bewaren in de koelkast.

Probeer ook eens dadelballetjes met amandelen, dadelcroquants of kleverige toffeepudding met dadels.

dadelkoek dadelpuree dadelrepen gedroogde dadels plaatkoek met dadels
Dadelrepen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
20 stukjes

Ingrediënten

  • 400 gram gedroogde dadels (zonder pit)
  • 240 ml water
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de koek

  • 200 gram havermout
  • 130 gram bloem
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel kaneelpoeder
  • 225 gram ongezouten, koude boter

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de dadels in een pan met het water en laat op laag vuur zachtjes koken totdat de dadels het meeste water hebben opgenomen. Dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de vanille erdoorheen. Laat afkoelen en pureer vervolgens in een keukenmachine of met een staafmixer.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Vet een vierkanten bakvorm van 23 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier.

  3. Stop de havermout, de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout en de kaneel in de keukenmachine. Druk een paar keer op ‘pulse’ om het te mengsen. Snij de boter in blokjes en voeg toe. Pulse nog een paar keer totdat je een kruimelig mengsel.

  4. Neem tweederde van het havermoutmengsel en verdeel het over de bodem van de bakvorm. Druk aan met je handen.

  5. Schep de dadelpuree in de bakvorm en verdeel over de bodem.

  6. Besprenkel de koek met de rest van het kruimelige havermoutmengsel. Duw het lichtjes aan.

  7. Bak de repen 30 – 40 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

  8. Bedek de bovenkant van de bakvorm met plastic folie en zet een uur in de koelkast. Ze zijn nu stevig genoeg om makkelijk te snijden. Snij ze in 20 stukken en bewaar ze in de koelkast. Ze blijven op die manier een week goed.

6 Reacties

  1. Leuk dat je weer bezig bent met het plaatsen van recepten, ik kijk nog dagelijks op je site! Ik vroeg me alleen wat af, want als ik op de foto’s klik krijg ik een grijs scherm te zien en niet de foto. Ligt dat aan mijn computer, of heeft iedereen dat? Alvast bedankt!

    Maxime op 16 June 2013

  2. Hoi Maxime, wij hebben dat probleem niet (niet in Firefox en niet in Safari). Ik weet niet welke internetbrowser je gebruikt? Veel groeten, Lisa

    Lisa op 16 June 2013

  3. Hm jammer, dan zal het aan mijn computer liggen! Ik gebruik internet explorer. Maar bedankt voor het reageren :)

    Maxime op 17 June 2013

  4. Heerlijk, fijn dat je weer wat hebt geplaatst.

    Ik heb ook hetzelfde probleem als Maxime. Wanneer ik op de foto klik verschijnt er een grijs scherm en word de foto niet uitvergroot..

    Soumia op 19 June 2013

  5. Ik wou alleen even zeggen dat ze het weer doen! Erg fijn :)

    Maxime op 23 June 2013

  6. Hartstikke fijn, Maxime! Jullie hadden gelijk hoor. Arjan heeft gisteren even aan de site gesleuteld, omdat hij inderdaad niet goed werkte met de nieuwste versie van Internet Explorer. Bedankt in ieder geval voor jullie reacties, daardoor zijn we ernaar gaan kijken :).

    Lisa op 23 June 2013

Reactie achterlaten