Home Page › Toetjes › Fruit ›
Bananenblondies
Een heerlijke bananencake, ideaal als toetje met wat slagroom of ijs.
Blondies zijn de lichte variant van brownies. Aan deze blondies heb ik banaan en walnoten toegevoegd. Ze zijn warm het lekkerst.
Probeer ook eens suikervrije bananenmuffins, bananenmuffins met mango of bananencake met chocola.
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- 50 gram walnoten
- 1 banaan (170 gram)
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakvorm van ongeveer 22 cm met bakpapier.
-
Smelt de boter en laat even afkoelen. Hak de walnoten in stukjes. Breek de banaan in stukken, stop in een kom en pureer met een vork.
-
Klop de eieren, de boter, het vanille-extract en de suiker los in een kom. Voeg de gepureerde banaan toe en klop even door elkaar met een garde.
-
Voeg de bloem, het zout en de walnoten toe en schep door elkaar.
-
Schep het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig. Zet de vorm in de oven en bak voor 25 – 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat even afkoelen en snij dan in stukken.
7 Reacties
• Miron op 15 May 2011 ∞
• Lisa op 25 May 2011 ∞
• Chantal op 10 June 2011 ∞
• Lisa op 10 June 2011 ∞
• Laura op 18 July 2012 ∞
• Katia op 6 December 2012 ∞
• Marja op 19 February 2013 ∞