Bananenblondies

Een heerlijke bananencake, ideaal als toetje met wat slagroom of ijs.

Blondies zijn de lichte variant van brownies. Aan deze blondies heb ik banaan en walnoten toegevoegd. Ze zijn warm het lekkerst.

Probeer ook eens suikervrije bananenmuffins, bananenmuffins met mango of bananencake met chocola.

bananenblondie blondie met banaan
Bananenblondies
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
9 stukken

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram walnoten
  • 1 banaan (170 gram)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakvorm van ongeveer 22 cm met bakpapier.

  2. Smelt de boter en laat even afkoelen. Hak de walnoten in stukjes. Breek de banaan in stukken, stop in een kom en pureer met een vork. Bananenblondie - 002 Bananenblondie - 004

  3. Klop de eieren, de boter, het vanille-extract en de suiker los in een kom. Voeg de gepureerde banaan toe en klop even door elkaar met een garde. Bananenblondie - 005 Bananenblondie - 006

  4. Voeg de bloem, het zout en de walnoten toe en schep door elkaar. Bananenblondie - 008 Bananenblondie - 009

  5. Schep het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig. Zet de vorm in de oven en bak voor 25 – 30 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat even afkoelen en snij dan in stukken. Bananenblondie - 012 Bananenblondie - 015

Bananenblondie - 021

7 Reacties

  1. Ik heb ze net uit de oven gehaald, ze ruiken verrukkelijk!

    Miron op 15 May 2011

  2. Hoi Miron, ik hoop dat ze lekker waren. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 25 May 2011

  3. Heb je een lekker alternatief voor de banaan? Ik neem aan dat je van alles kunt gebruiken, maar wat lijkt jou er goed bij passen? Ik ben niet zo’n liefhebber van banaan, namelijk..

    Chantal op 10 June 2011

  4. Ha Chantal, Goede vraag. Je kunt de banaan vervangen door bijvoorbeeld appelmoes. Ik denk dat je ook gepureerde aardbeien zou kunnen gebruiken, al zou ik dan wel goed opletten dat het beslag niet te nat wordt (misschien moet je dan wat bloem toevoegen). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 10 June 2011

  5. Heb deze vorige week gemaakt, en ze staan voor morgen weer op de planning! Ze waren erg lekker! En niet te machtig! Zeker een aanrader!!

    Laura op 18 July 2012

  6. Deze staat bij mij op het menu voor in het weekend. Ik heb al enkele plaatkoeken gemaakt, ze waren telkens echt lekker. Alleen jammer dat er nooit vermeld staat welke bakplaat gebruikt wordt (afmetingen). Groetjes Katia

    Katia op 6 December 2012

  7. Heel erg lekker!

    Marja op 19 February 2013

Reactie achterlaten