Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Trifle van chocola
Het ultieme chocoladetoetje: een bodem van geprakte chocoladekoekjes, een vulling van chocolademousse en een topping van geraspte witte chocola, slagroom en nougatine. Een heerlijk toetje!
Dit nagerecht zit boordevol chocola en valt daarom wel zwaar op de maag. Maak de porties daarom niet te groot.
Kijk ook eens bij trifle met rabarber of chocolademousse.
Ingrediënten
- 7 chocolate chip cookies
- 2 eetlepels mascarpone
- 100 ml halfvolle melk
- 150 gram pure chocola
- 250 ml slagroom
- 50 gram kristalsuiker
- 30 gram witte chocolade
- 4 eetlepels nougatine
Bereidingswijze & foto's
-
Prak de chocoladekoekjes met een vijzel tot kruimels. Zorg wel dat je naast kruimels ook nog wat grotere stukjes hebt.
-
Meng de mascarpone met de chocoladerommel en schep in een grote glazen schaal of in 4 kleine glazen bakjes.
-
Smelt de chocola au bain marie (een hittevaste kom boven een pan met kokend water).
-
Meng de melk door de chocola met een garde. Laat het geheel afkoelen.
-
Klop 200 ml slagroom stijf met de suiker.
-
Schep de slagroom door het chocolademengsel.
-
Schep de mousse op de koekjesbodem. Laat dit minstens 1,5 uur opstijven in de koelkast.
-
Klop de overige slagroom op. Je hebt hier geen extra suiker voor nodig omdat de rest van het toetje zoet genoeg is. Schep de slagroom op de mousse.
-
Rasp de witte chocola en schep over de toetjes.
-
Verdeel de nougatine over de toetjes. Laat eventueel nog even opstijven of serveer meteen.
2 Reacties
• Chantal op 16 May 2011 ∞
• OemAdam op 13 July 2012 ∞