Paaschocolaatjes maken

Maak je eigen paaschocolaatjes!

Zelf chocolaatjes maken is helemaal niet moeilijk, je hebt er geen speciaal gereedschap voor nodig. Het enige wat je hier nodig hebt is een theelepel en een stuk bakpapier. In dit recept wordt pure en witte chocola gebruikt, je kunt uiteraard ook andere combinaties gebruiken. Het recept is voor 10 – 12 eitjes van 2 cm, wil je er meer? Gebruik dan meer chocola.

Benieuwd naar meer recepten voor Pasen? Kijk dan eens bij Paascakejes, pompoentaart of chocoladefudge met marshmallows.

chocola smelten chocolaatjes versieren paaschocolaatjes zelf chocolaatjes maken
Paaschocolaatjes maken
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
10 - 12 stuks

Ingrediënten

  • 25 gram pure chocola
  • 25 gram witte chocola
  • 2 theelepels Gekleurde sprinkels

Maak ook eens een paashaas!

Bereidingswijze & foto's

  1. Smelt de chocola boven een kom met kokend water. Ik gebruik een ovenschaaltje omdat ik daarvan zeker weet dat het de hitte kan verdragen. Roer de chocola totdat het helemaal gesmolten is. dsc_0014 dsc_0018

  2. Haal de chocola met pan en al van het vuur en zet op een pannenlap. De chocola blijft zo langer zacht.

  3. Neem een stuk bakpapier en een theelepel. Schep met een theelepel eitjes op het bakpapier. dsc_0021 dsc_0022

  4. Besprenkel de eitjes meteen met de gekleurde sprinkels (anders blijven ze niet plakken) en laat minstens een uur hard worden. dsc_0029

  5. Smelt de witte chocola op dezelfde manier. Gebruik de achterkant van een theelepel of een satéprikker om de chocolaatjes te decoreren. Laat minstens nog een uur hard worden. dsc_00881 dsc_0093 dsc_0094 dsc_0095 dsc_0096 dsc_0098 dsc_0036 dsc_0038

  6. Serveer de eitjes zo of gebruik ze bijvoorbeeld om een cakeje mee te decoreren.

3421761286_7ef81f147e1

3 Reacties

  1. hee, ze zijn super! maar moet je ze in de koelkast hard laten worden? X

    e op 21 February 2012

  2. Hoi E., als ze eenmaal stevig zijn, kun je ze in de koelkast bewaren. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

  3. ik heb ze ook gemaakt, ze zijn goed gelukt echt een aanrader! :)

    Kimberly op 7 April 2012

Reactie achterlaten