Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Paaschocolaatjes maken
Maak je eigen paaschocolaatjes!
Zelf chocolaatjes maken is helemaal niet moeilijk, je hebt er geen speciaal gereedschap voor nodig. Het enige wat je hier nodig hebt is een theelepel en een stuk bakpapier. In dit recept wordt pure en witte chocola gebruikt, je kunt uiteraard ook andere combinaties gebruiken. Het recept is voor 10 – 12 eitjes van 2 cm, wil je er meer? Gebruik dan meer chocola.
Benieuwd naar meer recepten voor Pasen? Kijk dan eens bij Paascakejes, pompoentaart of chocoladefudge met marshmallows.
Ingrediënten
- 25 gram pure chocola
- 25 gram witte chocola
- 2 theelepels Gekleurde sprinkels
Maak ook eens een paashaas!
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de chocola boven een kom met kokend water. Ik gebruik een ovenschaaltje omdat ik daarvan zeker weet dat het de hitte kan verdragen. Roer de chocola totdat het helemaal gesmolten is.
-
Haal de chocola met pan en al van het vuur en zet op een pannenlap. De chocola blijft zo langer zacht.
-
Neem een stuk bakpapier en een theelepel. Schep met een theelepel eitjes op het bakpapier.
-
Besprenkel de eitjes meteen met de gekleurde sprinkels (anders blijven ze niet plakken) en laat minstens een uur hard worden.
-
Smelt de witte chocola op dezelfde manier. Gebruik de achterkant van een theelepel of een satéprikker om de chocolaatjes te decoreren. Laat minstens nog een uur hard worden.
-
Serveer de eitjes zo of gebruik ze bijvoorbeeld om een cakeje mee te decoreren.
3 Reacties
• e op 21 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞
• Kimberly op 7 April 2012 ∞