Ingrediënten
- 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
Voor de vulling
- 5 eetlepels aardbeienjam
- 200 ml slagroom
- 200 gram pure chocola
- 50 gram witte chocola
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Meng de roomboter met de basterdsuiker in een kom.
-
Voeg de eieren toe en roer goed door.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel bij het eiermengsel.
-
Meng de cacaopoeder met een eetlepel heet water totdat de cacao helemaal opgelost is. Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel.
-
Roer de vanillesuiker erdoor.
-
Mix het geheel nog eens goed door en schep het in een ingevette cakevorm.
-
Bak de cake voor ongeveer een uur (of totdat een prikker er schoon weer uitkomt). Laat 10 minuten afkoelen en stort de cake op een plank of groot bord.
Vullen en garneren
-
Snijd de cake in drie stukken.
-
Halveer deze stukken horizontaal. Je hebt nu zes stukken cake.
-
Besmeer de ene helft met jam en leg de andere helft erop.
-
Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur.
-
Breek de pure chocola in de slagroom en laat, al roerend, smelten.
-
Giet de gesmolten chocola over de cake, zorg dat alles bedekt is.
-
Smelt de witte chocola au bain marie of in de magnetron en versier de bovenkant met een eetlepel met lijntjes witte chocola. Zet in de koelkast en laat minstens 1,5 uur hard worden.
Er zijn nog geen reacties.