Chocolademuffins met frambozen

Lekkere, lichte muffins met fruit en chocola.

Ik had al even niks meer gemaakt uit het boek van The Bourke Street Bakery, dus het werd weer eens tijd. Toen ik naar de ingrediënten keek voor deze muffins, kon ik eigenlijk niet geloven dat het voor 12 muffins was. Toch maar geprobeerd, maar inderdaad, ik had ruim genoeg voor 24 muffins. Nou zeggen ze wel dat je ‘two large 6-hole muffins tins’ nodig hebt, maar ik dacht dat dat wel enigszins zou overeenkomen met gewone muffins. Eh, niet dus. Misschien zijn Australische muffinvormen gewoon veel groter. In ieder geval, met de muffins zelf is niks mis, ze zijn heerlijk! Je kunt het recept halveren of vries een deel van de muffins in.

Probeer ook eens muffins met rode besjes, chocolademuffins met macademia’s of browniemuffins met pindakaasvulling.

chocolademuffins
Chocolademuffins met frambozen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
24 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 310 gram ongezouten boter
  • 480 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 225 gram pure chocola
  • 225 gram verse frambozen
  • 55 gram bruine basterdsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en beleg twee muffinvormen met papieren bakjes. Hak de chocola in stukjes. Was de frambozen en halveer ze als ze groot zijn. Chocolademuffins met frambozen - 001

  2. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de suiker toe en roer door elkaar. Chocolademuffins met frambozen - 007

  3. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur af en roer de karnemelk erdoorheen. Voeg vervolgens de eieren toe terwijl je klopt met een garde. Giet dit mengsel over het bloemmengsel en klop voorzichtig door elkaar. Chocolademuffins met frambozen - 009 Chocolademuffins met frambozen - 011 Chocolademuffins met frambozen - 013 Chocolademuffins met frambozen - 014 Chocolademuffins met frambozen - 015

  4. Schep de frambozen en de chocoladestukjes door het beslag heen. Chocolademuffins met frambozen - 017 Chocolademuffins met frambozen - 018

  5. Verdeel het beslag over de muffinvormen. Besprenkel met de bruine basterdsuiker en zet de cakejes in de oven. Verlaag de oventemperatuur meteen naar 180°C en bak ze 20 – 25 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet verbranden en verlaag zo nodig de temperatuur. Chocolademuffins met frambozen - 019 Chocolademuffins met frambozen - 022 Chocolademuffins met frambozen - 027

  6. Haal de muffins uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm. Serveer warm of koud.

Chocolademuffins met frambozen - 042

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten