Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocolademousse in een chocoladebakje
Chocolademousse in een chocoladebakje: het perfecte toetje voor chocoladeliefhebbers!
Zin in een spectaculair toetje? Probeer dan deze eens. Omdat eigenlijk alleen de voorbereiding veel tijd kost, is het handig om dit toetje een dag (of de ochtend) van tevoren te maken. In dit recept wordt een recept gegeven voor chocolademousse met rauw ei. Je kunt ook een chocolademousse maken zonder ei, klik hier voor het recept. Kies het recept waar jij je goed bij voelt.
Kijk ook eens bij trifle van chocola, crème karamel of mini-pavlova’s met fruit.
Ingrediënten
- 250 gram witte chocolade
Voor de chocolademousse met ei
- 90 gram pure chocolade
- 15 gram roomboter
- 2 eieren
- 2,5 dl ongeslagen slagroom
Je kunt de witte chocola ook vervangen door melk of puur voor een ander chocoladebakje.
Voor extra feestelijke bakjes: Smelt een paar stukjes melkchocolade en druip deze over de bakjes. Je krijgt dan een extra feestelijk effect.
Bereidingswijze & foto's
De bakjes maken
-
Smelt de witte chocola al roerend in een vuurvaste kom boven een pan met kokend water (de bak mag het water niet raken). Je kunt de chocolade eventueel ook op medium smelten in de magnetron.
-
Knip een stuk bakpapier in 6 vierkanten stukken van ongeveer 4 bij 4 cm.
-
Zet 6 glazen omgedraaid neer op een werktafel. Handig zijn glazen die schuin aflopen.
-
Haal, als de chocola helemaal is gesmolten (het is belangrijk dat de chocolade echt vloeibaar is, dus haal het niet te vroeg van het vuur), de bak van het vuur.
-
Schep met een lepel cirkels chocola op de 6 vellen met bakpapier.
-
Leg de velletjes bakpapier op de omgedraaide glazen. De chocola gaat nu uitlopen, laat het gewoon op het werkblad druppen. Laat de chocoladebakjes op deze manier drogen voor zeker een uur.
-
Zet de bakjes na een uur in de koelkast (met glas en al, dit neemt dus aardig wat ruimte in) om ze verder hard te laten worden. Na anderhalf uur in de koelkast zijn ze in principe klaar voor gebruik.
De chocolademousse met ei maken
-
Splits de eieren. Je kunt dit met de schaal van het ei doen, met een lepel of gewoon met je handen.
-
Smelt de pure chocola weer boven een pan met kokend water óf in de magnetron.
-
Klop de eierdooiers door de gesmolten chocola.
-
Klop de slagroom tot zachte pieken. Roer de helft van de slagroom door het chocola-eimengsel.
-
Klop de eiwitten stijf met een mixer.
-
Schep de eiwitten luchtig door de mousse tot alles goed is gemengd.
-
Schep de rest van de slagroom erdoor en zet de mousse in de koelkast.
-
Laat opstijven tot de gewenste dikte is bereikt. Na 2 uur heb je een dikke, vaste mousse.
The finishing touch
-
Trek voorzichtig het bakpapier van de chocoladebakjes af en draai ze om op een bord.
-
Verdeel de chocolademousse over de bakjes en serveer!
5 Reacties
• Ichelle Tijdink op 16 October 2009 ∞
• Emma Hendrickx op 13 April 2011 ∞
• Lisa op 13 April 2011 ∞
• Ingrid op 30 July 2011 ∞
• Lisa op 5 August 2011 ∞