Chocolade-pindakoek

Of: Rocky Road cake zonder biscuitjes!

Voor een snel en lekker hapje is dit recept ideaal. Probeer ook eens pindakaassnacks, chocoladefudge of plaatkoek met noten en rozijnen.

chocoladekoek pinda
Chocolade-pindakoek
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
16 stukjes

Ingrediënten

  • 50 gram marshmallows
  • 100 gram pure chocolade (of melk, wat je wil)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pinda’s
  • 20 gram roomboter
  • 25 ml ongeklopte slagroom

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de rozijnen.

  2. Smelt de boter in een pan.

  3. Voeg de slagroom toe, laat niet koken.

  4. Voeg de chocola toe (in stukjes) en laat smelten.

  5. Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen en pinda’s toe.

  6. Roer alles goed door elkaar.

  7. Voeg de marshmallows toe. Roer opnieuw.

  8. Leg een groot stuk bakpapier klaar en schep het mengsel erop. Spreid het geheel uit tot je overal een dikte van ongeveer 1 cm hebt.

  9. Leg de afgekoelde koek in de koelkast en laat minstens 1 uur opstijven.

  10. Snij de koek in stukken.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten