Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocolade-pindakoek
Of: Rocky Road cake zonder biscuitjes!
Voor een snel en lekker hapje is dit recept ideaal. Probeer ook eens pindakaassnacks, chocoladefudge of plaatkoek met noten en rozijnen.
Ingrediënten
- 50 gram marshmallows
- 100 gram pure chocolade (of melk, wat je wil)
- 50 gram rozijnen
- 50 gram pinda’s
- 20 gram roomboter
- 25 ml ongeklopte slagroom
Bereidingswijze & foto's
-
Was de rozijnen.
-
Smelt de boter in een pan.
-
Voeg de slagroom toe, laat niet koken.
-
Voeg de chocola toe (in stukjes) en laat smelten.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen en pinda’s toe.
-
Roer alles goed door elkaar.
-
Voeg de marshmallows toe. Roer opnieuw.
-
Leg een groot stuk bakpapier klaar en schep het mengsel erop. Spreid het geheel uit tot je overal een dikte van ongeveer 1 cm hebt.
-
Leg de afgekoelde koek in de koelkast en laat minstens 1 uur opstijven.
-
Snij de koek in stukken.
Er zijn nog geen reacties.