Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Bananenijs met chocola
Romig banaanijs met chocoladestukjes.
In dit recept worden twee methodes gegeven voor het maken van ijs. De eerste methode is voor ijs maken met de ijsmachine, de tweede voor ijs maken zonder ijsmachine. Ik maak mijn ijs altijd zonder eieren en met houdbare melk. Dit heeft ook zijn nadelen, omdat ijs zonder ei sneller smelt. Als je hier rekening mee houdt, is er echter geen enkel probleem. Het voordeel van ijs maken zonder eieren is dat je je niet druk hoeft te maken om salmonella én het ijs een stuk sneller klaar is (ijs waarin rauw ei en rauwe melk gebruikt wordt, moet minstens 45 minuten koken om het risico van salmonella te vermijden). Hier kun je meer lezen over de risico’s van het eten van rauw ei.
Probeer ook eens ‘zelfgemaakte’ ijstaart of banaan-kokosroomijs.
Ingrediënten
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 175 ml halfvolle melk
- 100 gram kristalsuiker
- 3 bananen
- 5 eetlepels chocoladestukjes
Bereidingswijze & foto's
Het ijs maken in de ijsmachine
-
Pureer de bananen met de suiker in een keukenmachine of stamp ze fijn met een vijzel of vork.
-
Voeg de melk toe en klop met een mixer door elkaar.
-
Voeg de slagroom toe. Roer door elkaar, maar klop niet (de slagroom moet niet gaan indikken).
-
Giet het mengsel in de ijsmachine. Vries het ijs is ongeveer 40 minuten in.
-
Voeg na 15 minuten de chocoladestukjes toe.
-
Zet het ijs in de vriezer. Ontdooi 25 minuten voordat je het wilt eten.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 3 van bovenstaand recept.
-
Schep de chocoladestukjes door het mengsel.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Ontdooi 25 minuten voordat je het wilt eten.
3 Reacties
• emmi op 27 June 2009 ∞
• Olaf op 10 March 2011 ∞
• Lisa op 10 March 2011 ∞