Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Vlindercakejes
Leuke vanillecakejes, gevuld met slagroom.
Deze cakejes zijn ideaal als je wat eiwitten over hebt. De cakejes zijn lekker luchtig en hebben een heerlijke smaak. Je kunt deze cakejes ook goed besmeren met wat glazuur, of maak er deze vlindercakejes van.
Probeer ook eens cakehoorns, cakepops of tum-tumcakejes.
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 80 ml halfvolle melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 130 gram suiker
- 100 gram bloem
- snufje zout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 60 gram ongezouten roomboter
Voor de bovenkant
- 2 eetlepels sprinkels
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1/2 zakje klopfix
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met 12 papieren bakjes.
-
Meng de melk, het eiwit en de vanille in een maatbeker. Klop met een garde door elkaar.
-
Stop de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom van een mixer. Snij de boter in stukjes en voeg toe terwijl de mixer op een lage stand draait.
-
Giet, terwijl je mixt, het melkmengsel erbij. Klop het mengsel in ongeveer 1,5 minuut tot een romig mengsel.
-
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
-
Bak de cakejes 15 minuten of totdat een prikker schoon uit de cakejes komt. Laat ze vijf minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.
-
Zeef de poedersuiker en de klopfix bij de slagroom en klop de slagroom stijf. Je kunt een theelepel of een spuitzak gebruiken om de cakejes te vullen.
-
Neem een scherp mesje en snij een cirkel uit de bovenkant van de (afgekoelde) cakejes. Vul het gat met wat slagroom. Halveer de cakecirkel en zet ze omgekeerd in de slagroom, zodat ze lijken op vleugels van vlinders. Bestrooi met sprinkels.
-
Bewaar de cakejes in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.