Paascakejes!

Maak deze leuke, kleurrijke cakejes eens voor Pasen!

Zin om je eens lekker uit te leven met Pasen? Probeer deze dan eens. Je kunt de cakejes ook nog decoreren met zelfgemaakte chocoladedecoraties (en nee, dat is niet moeilijk!). Kies op cakejes glazuren voor het glazuur wat je wil gaan gebruiken. Ik heb gebruik gemaakt van een mengsel van poedersuiker en water (1 el poedersuiker, 1 druppel water) om de fondant vast te plakken.

Benieuwd naar meer recepten voor Pasen? Kijk dan eens bij paaschocolaatjes, pompoentaart of chocoladefudge met marshmallows.

Het recept voor de cakejes komt uit Nigella Lawson’s Hoe word ik een goddelijke huisvrouw. Kijk eens in de voor een exemplaar van dit boek.

Cakejes in dit recept:

cake voor pasen cakejes versieren fondant paascakejes paaskonijn pasen
Paascakejes!
Moeilijkheid
Gevorderd
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
12 cakejes

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2- 3 eetlepels, eventueel melk

Zijn sommige cakejes te erg gerezen? Snijd dan met een scherp mes de bovenkant eraf.

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 200°C

  1. Klop de boter romig en zacht en voeg de suiker toe. Blijf kloppen tot je een romig mengsel krijgt.

  2. Voeg de eieren toe en klop door elkaar.

  3. Voeg de vanille toe.

  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het botermengsel en spatel door elkaar. dsc_0007

  5. Vul een muffinvorm met papieren bakjes of vet ‘m goed in. dsc_0005

  6. Verdeel het beslag evenredig over de bakjes. dsc_00091 dsc_0010

  7. Bak de cakejes voor 15 – 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gaat glazuren. dsc_0051

Feestelijke cakejes maken

Kijk voor het recept voor glacé op cakejes glazuren.

3420962531_e25e9470141

  1. Verdeel het glazuur over de bovenkant van het cakeje.

  2. Besprenkel de cakejes met gekleurde hagelslag.

  3. Laat het glazuur minstens een uur hard worden.

Feestelijke cakejes met oranje en geel boterglazuur

Kijk voor het recept op cakejes glazuren.

3420958911_a3b733ce821

  1. Maak een oranje en gele boterglazuur.

  2. Stop het glazuur in een spuitzak. Spuit de boterglazuur op het cakeje. dsc_0189

  3. Duw er chocoladesprinkels in. Laat hard worden.

Cakeje met een paaskuiken

Kijk voor het recept voor fondant op cakejes glazuren.

3420957073_51c021be5a1

  1. Gebruik witte fondant om de bovenkant van een cakeje te bekleden. dsc_0202

  2. Neem een ander stuk witte fondant. Duw het plat en snijd met een mes een kartelvorm uit het fondant. Doe dat voor twee stukken. Meng wat water met poedersuiker om te gebruiken als lijm. Duw de kartelranden op de randen van het cakeje. dsc_0203 dsc_0206

  3. Maak een stuk gele fondant met custard of gele voedingskleurstof. Kneed dit goed en duw je duim in het midden om een bolling te maken. Leg deze bolling in het cakeje. dsc_02091

  4. Maak een stuk rode fondant om de snavel te maken. Plak deze met het poedersuikermengsel op het kopje van het kuiken.

  5. Maak twee platte rondjes voor de ogen met witte fondant. Plak hier met het poedersuikermengsel twee chocoladesprinkels op als ogen. dsc_0246

Cakeje met paaseieren

Kijk voor het recept voor fondant op cakejes glazuren.

dsc_0268

  1. Maak 4 verschillende kleuren fondant. dsc_0198

  2. Bekleed de bodem van het cakeje met blauwe fondant. dsc_0196

  3. Maak van de fondant eitjes. Plak ze aan het cakeje vast met een mengsel van poedersuiker en water.

Cakeje met twee huppelende konijntjes

Kijk voor het recept voor fondant en boterglazuur op cakejes glazuren.

3421757104_24bbcfba78

  1. Maak groen boterglazuur. Door de structuur van boterglazuur kun je het er makkelijk omhoog duwen met een mes. Je kunt zo een graseffect creëren. dsc_0172

  2. Maak bruin fondant met cacao. Kneed hier twee konijntjes van.

  3. Maak van wit fondant twee kleine bolletjes en plak die als staartjes op de konijntjes.

  4. Zet de konijntjes op het boterglazuur.

Paashaas in een cakeje

Kijk voor het recept voor fondant en boterglazuur op cakejes glazuren.

dsc_0258

  1. Snijd met een mes een halve centimeter cake in het midden van het cakeje eruit.

  2. Maak een mengsel van poedersuiker en water. Schep een theelepel in het gaatje wat je net gemaakt hebt.

  3. Maak een gele boterglazuur.

  4. Spuit de gele boterglazuur met een spuitzak om het rondje dat je uitgesneden hebt heen. dsc_0166

  5. Maak een bruine fondant met cacao.

  6. Kneed twee oren van de fondant. Duw het middenstuk tegen elkaar aan zodat de oren blijven staan. Zet de oren in het midden van het cakeje.

Cakeje met een mand met paaseitjes

dsc_0181

Kijk voor het recept voor fondant en boterglazuur op cakejes glazuren.

  1. Maak een groene boterglazuur. Smeer op het cakeje. dsc_0178

  2. Maak vier kleuren fondant. Maak de bruine fondant met cacao.

  3. Kneed een mandje van de fondant. Kneed van de overige fondant eitjes.

  4. Leg het mandje bovenop het cakeje. Vul me de eitjes.

Cakeje met een bloem

3421762366_ba3fc1fe8b

Kijk voor het recept voor fondant en boterglazuur op cakejes glazuren.

  1. Maak een gele boterglazuur. Besmeer het cakeje met de glazuur.

  2. Gebruik een halve geconfijte kers om het midden te maken. dsc_0157

  3. Maak twee kleuren fondant. Kneed er bloemblaadjes van. Plak ze op het cakeje. dsc_0161 dsc_0163

Cakeje met een paasei van fondant

dsc_01501

Kijk voor het recept voor fondant en boterglazuur op cakejes glazuren.

  1. Maak een gele boterglazuur. Smeer deze op het cakeje.

  2. Maak van witte fondant een ei. Plak deze bovenop het cakeje. dsc_0146

  3. Maak met roze fondant versieringen voor het ei.

Cakeje met een roze paaskonijn

dsc_0249

Kijk voor het recept voor fondant en boterglazuur op cakejes glazuren.

  1. Maak een geel boterglazuur. Smeer dit op het cakeje.

  2. Maak van roze fondant een paashaas. Plak deze op het cakeje. dsc_0141

  3. Gebruik chocoladesprinkels voor de ogen en de neus.

Cakeje met paaschocolaatjes

3421761286_7ef81f147e

Kijk voor het recept voor fondant op cakejes glazuren. Wil je de paaschocolaatjes zelf maken? Kijk dan eens hier.

  1. Bekleed het cakeje met een roze fondant. dsc_0223

  2. Maak een inkeping in het midden van de fondant, besmeer met een mengsel van poedersuiker en water en zet daar de paaschocolaatjes in.

3420955975_908cd8e36d1

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten