Mini-aardbeiencakejes

Kleine vanillecakejes met een aardbeienboterglazuur, om je vingers bij af te likken!

Ik heb deze cakejes gebakken in een mini-muffinvorm, je krijgt dan 16 stuks. Je kunt ze natuurlijk ook in een grote muffinvorm bakken, dan moet je wel de baktijd verlengen. Probeer ook eens kersencakejes met marsepein, regenboogcakejes of citroencakejes.

aardbeiencakejes cakejes met aardbeiglazuur cupcakes mini-cakejes
Mini-aardbeiencakejes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
16 mini-cakejes

Ingrediënten

Voor de cakejes

  • 60 gram roomboter
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 55 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Voor de boterglazuur

  • 50 gram aardbeien
  • 160 gram poedersuiker
  • 115 gram roomboter
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Alle ingrediënten op kamertemperatuur

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop opnieuw goed. Klop de vanille-extract erdoor. Aardbeiencupcakes - 002

  3. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Schep met een houten lepel door het botermengsel. Meng totdat het beslag gemengd is, maar niet langer. Aardbeiencupcakes - 005 Aardbeiencupcakes - 006

  4. Vul een mini-muffinvorm met 16 papieren bakjes of vet de vorm goed in. Schep het beslag in de vormpjes. Aardbeiencupcakes - 008

  5. Zet de muffinvorm in de oven en bak de cakejes voor 10 – 12 minuten of totdat ze licht bruin beginnen te kleuren en een prikker er schoon uit komt. Laat ze afkoelen op een rooster. Aardbeiencupcakes - 013 Aardbeiencupcakes - 015

  6. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Stop ze in een keukenmachine. Voeg de vanille-extract toe en pureer de aardbeien. Aardbeiencupcakes - 026 Aardbeiencupcakes - 030

  7. Klop de boter voor de boterglazuur romig. Zeef de poedersuiker bij de boter en klop op een lage stand totdat de poedersuiker opgenomen is. Aardbeiencupcakes - 031

  8. Voeg de gepureerde aardbeien en de vanille toe en klop door elkaar. Stop het botermengsel in een spuitzak en spuit de aardbeienglazuur op de cakejes. Als de boterglazuur wat te zacht is, laat hem dan koud worden in de koelkast (in de spuitzak). Serveer zo snel mogelijk en bewaar in de koelkast. Aardbeiencupcakes - 032 Aardbeiencupcakes - 037 Aardbeiencupcakes - 066

Aardbeiencupcakes - 044

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten