Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Cakehoorn
Cakejes in een ijshoorn!
Deze ijshoorncakejes zag ik al een tijdje voorbij komen, hoog tijd om ze zelf eens te proberen. Ik heb ervoor gekozen om roomijsbakjes te gebruiken, die blijven makkelijk staan in de oven en zijn ook niet belachelijk groot. Voor de topping heb ik een mengsel van slagroom en mascarpone gebruikt. Ik kon het niet laten om ze oranje te maken, toch een beetje in voetbalsferen. Dat hebben ze wel nodig aanstaande woensdag, dus laten we allemaal hopen dat het ons geluk brengt!
Dit recept is een basisrecept. Je kunt de bakjes vullen met allerlei soorten cakebeslag (chocola, citroen, red velvet etc.). Ook de kleur en smaak van de topping kun je aanpassen. Op internet zijn genoeg te vinden. Het recept voor de cakejes komt uit Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? van Nigella Lawson. Je houdt wat beslag over, dus je kunt eventueel wat meer cakejes maken.
Probeer ook eens High-hat cupcakes, cake pops of push-pop cupcakes.
Ingrediënten
Voor de cakejes
- 125 gram boter
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 2 – 3 eetlepels melk
Voor de toef
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 80 gram mascarpone
- 50 gram gezeefde poedersuiker
- 1 zakje klopfix
- Eventueel voedings- kleurstof
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de boter en eieren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Zet de bakjes op een ovenschaal.
-
Als je het recept met de keukenmachine wilt maken: stop alle ingrediënten behalve de melk in een keukenmachine en draai tot een glad beslag. Druppel de melk erbij totdat het mengsel een zachte consistentie heeft. Ga verder met stap 5.
-
Als je het recept met een elektrische mixer maakt: stop de boter en suiker in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg de vanille toe en mix opnieuw. Breek een ei erbij, mix totdat het ei opgenomen is, voeg vervolgens het volgende ei toe en mix opnieuw. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe terwijl de mixer op een lage stand draait. Druppel de melk erbij totdat het mengsel een zachte consistentie heeft.
-
Schep het beslag met theelepels in de bakjes. Vul de cakejes voor ongeveer driekwart. Probeer niet te knoeien op de randen, dat wordt namelijk zwart in de oven.
-
Zet de cakejes in de oven en bak ze in 15 minuten gaar. Kijk of een prikker er weer schoon uitkomt, voordat je ze uit de oven haalt. Zet ze meteen op een rooster en laat een paar minuten afkoelen. Neem dan een prikker en prik in de onderkant van elk bakje vier kleine gaatjes. Dit zorgt ervoor dat de onderkant niet vochtig wordt door de warmte van het cakeje. Laat helemaal afkoelen. Snij de bovenkant van de cakejes eventueel wat bij, zodat ze recht zijn.
-
Stop de slagroom, de klopfix en de poedersuiker in een kom. Klop totdat het mengsel dikker begint te worden. Voeg dan de mascarpone en eventueel de kleurstof toe. Klop het mengsel vervolgens stijf.
-
Schep het in een spuitzak en spuit op elk cakeje een mooie toef. Besprenkel ze eventueel nog met nootjes of mini-chocolaatjes. Serveer meteen, bewaar ze in de koelkast.
18 Reacties
• Marian op 11 June 2012 ∞
• Caroline Brouwer op 11 June 2012 ∞
• Ilona op 11 June 2012 ∞
• Lisa op 11 June 2012 ∞
• gorgel op 12 June 2012 ∞
• Janna op 12 June 2012 ∞
• Lisa op 13 June 2012 ∞
• fatima op 14 June 2012 ∞
• Janna op 14 June 2012 ∞
• Lisa op 14 June 2012 ∞
• Janna op 14 June 2012 ∞
• fatima op 14 June 2012 ∞
• fatima op 23 June 2012 ∞
• Lisa op 24 June 2012 ∞
• cindy op 11 August 2012 ∞
• Lisa op 11 August 2012 ∞
• Luciana op 14 June 2013 ∞
• Luciana op 14 June 2013 ∞