Home Page › Wereld › Amerika ›
Cake pops
De trend uit Amerika: cake op een stokje!
Ik zag deze dingen voor het eerst op het blog van Bakerella. Ik dacht eigenlijk ook dat zij ze bedacht had, maar dat is niet zo. Op haar site kun je wel heel veel ideeën vinden om deze zoete hapjes te decoreren. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om cake pops te maken, maar ik vond nog een halve kruidcake in de vriezer (waar ik het recept trouwens nog van moet verwerken, dus die komt er ook nog aan) en de rest is geschiedenis. Uiteindelijk zijn het cake pops geworden met kruidcake, roomkaasglazuur met ahornsiroop, chocola en walnoten. Terwijl ik ze aan het maken was, bedacht ik me dat chocoladeversies met roomkaasglazuur ook wel erg lekker zouden zijn. Vooral als je ze dan nog in de cacao rolt. Met de decoratie erop zijn ze erg leuk voor kinderen, maar wij vonden die met walnoten echt het lekkerst.
Je kunt eigenlijk elke soort cake gebruiken om cake pops te maken. Hoeveel roomkaasglazuur je nodig hebt, ligt aan de soort cake die je gebruikt. Zelfgemaakte cakes zijn vaak niet zo vettig als de cakes uit de supermarkt, dus als je een cake uit de supermarkt gebruikt, zou ik het glazuur in delen toevoegen totdat je er balletjes van kunt kneden. De balletjes gaan even de vriezer in en vervolgens dip je ze in gesmolten chocola. Een kind kan de was doen.
Probeer ook eens push-pop cupcakes, whoopie pies of Hi-hat cupcakes.
Ingrediënten
- 400 gram kruidcake
- 200 gram walnoten
- 300 gram melkchocola
- 12 lollystokjes
Voor het glazuur
- 100 gram roomkaas
- 25 gram boter
- 75 gram gezeefde poedersuiker
- 2 eetlepels ahornsiroop
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Verkruimel de cake.
-
Klop de roomkaas met de boter romig. Voeg de ahornsiroop en de poedersuiker toe en klop op lage stand door elkaar. Klop vervolgens nog een minuut of totdat je een dik, romig mengsel hebt.
-
Stop de kruimels in een kom. Voeg de helft van het roomkaasglazuur toe. Meng met een elektrische mixer door elkaar (eventueel met de pulseknop van je keukenmachine). Kijk of je stevige ballen kunt vormen van het mengsel. Zo niet, voeg dan nog meer van het glazuurmengsel toe.
-
Vorm het mengsel in 12 ballen. Je kunt hiervoor een ijslepel gebruiken, omdat je dan steeds dezelfde hoeveelheid hebt. Rol het mengsel in ballen en leg op een bord. Zet het bord 10 minuten in de vriezer.
-
Smelt de chocola op laag vermogen in de magnetron of boven een pan met heet water (let op dat dit niet te hard gaat, anders wordt de chocola korrelig).
-
Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn. Hak ze dan in kleine stukjes (als de stukjes te groot zijn, vallen ze er straks af). Leg ze op een bord.
-
Dip het puntje van een lollystokje in de gesmolten chocola. Duw hem vervolgens in het midden van een bal. Kneed eventueel de bovenkant nog wat bij als hij plat is geworden door het liggen op het bord. Dip de bal in de gesmolten chocola, gebruik eventueel een lepel om ook de bovenkant met chocola te bedekken. Zorg dat de bal helemaal met chocola bedekt is. Haal de bal omhoog en tik een paar keer zachtjes op de rand om overtollige chocola er af te laten lekken.
-
Rol de cake pops door de walnoten (of het decoratiemateriaal). Duw eventueel met je hand zachtjes aan. Zet de cake pops vervolgens in een stevig glas of in een speciale houder. Herhaal met de rest van de ballen. Laat de chocola hard worden.
9 Reacties
• Lies Capoen op 22 October 2011 ∞
• Lisa op 22 October 2011 ∞
• Marian op 22 October 2011 ∞
• RiRi op 24 October 2011 ∞
• Lisa op 24 October 2011 ∞
• Janna op 24 October 2011 ∞
• Lisa op 24 October 2011 ∞
• Monique op 24 November 2011 ∞
• Lisa op 24 November 2011 ∞