Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Banaan-pistachecakejes
Kleine cakejes met pistaches! De zoetheid in dit recept komt van honing en banaan.
Om de pistaches in deze cakejes extra uit te laten komen, kun je gebruik maken van groene voedingskleurstof om het glazuur te kleuren. Gebruik niet te veel kleurstof om de kleur lichtgroen te houden. Het recept komt uit Cupcake Heaven van Susannah Blake, een erg leuk boek boordevol met cupcakes.
Probeer ook eens omgekeerde bananentaart, bananencake met chocola of citroencakejes.
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram pistachenoten zonder schil
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels honing
- 60 ml melk
- 2 rijpe bananen
Voor het glazuur
- 200 gram poedersuiker
- Eventueel 1 druppel groene kleurstof
- 1 – 2 eetlepels water
- 30 gram pistachenoten zonder schil
Bereidingswijze & foto's
De cakejes maken
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vul een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm in.
-
Zeef in een kom het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder. Voeg de noten toe en roer door elkaar.
-
Prak in een andere kom de banaan en voeg de olie, honing en melk toe. Klop met een garde door elkaar.
-
Voeg het banaanmengsel toe aan het bloemmengsel. Roer door elkaar.
-
Schep het mengsel in de bakjes.
-
Bak de cakejes voor 20 minuten. Laat ze afkoelen.
De cakejes glazuren
-
Zeef de poedersuiker.
-
Meng de poedersuiker met de kleurstof en het water. Kijk zelf even of je eventueel 1 eetlepel extra water nodig hebt. Het glazuur moet de dikte hebben van chocopasta zodat het niet van de cakejes af loopt.
-
Smeer met een theelepel het glazuur op de bovenkant van de cakejes.
-
Druk, nu de glazuur nog nat is, de pistachenoten erin.
-
Laat de cakejes hard worden.
2 Reacties
• Maarten Vos op 17 November 2011 ∞
• Lisa op 19 November 2011 ∞