Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Tulbandcake met peer
Een perfecte manier om overrijpe peren te gebruiken.
Deze cake is heeft een lekkere smaak van peer en amandelen. Gebruik peren die goed rijp zijn. Het is een vrij vochtige cake, dus hij is goed een paar dagen te bewaren (goed ingepakt met folie).
Probeer ook eens mokka-tulbandcake met walnoten, tulbandcake voor de feestdagen, gembercake met peer of courgettecake met walnoten.
Ingrediënten
- 5 rijpe peren
- 240 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 300 gram kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 100 gram gemalen amandelen
- 260 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm goed in met boter en bestuif met bloem (klop de overige bloem uit de vorm).
-
Schil de peren en haal de kern eruit. Snij in kleine stukjes. Stop in een kom met de suiker en de kaneel en roer door elkaar.
-
Meng in een andere kom de bloem, gemalen amandelen, het zout en het bakpoeder.
-
Klop in een maatbeker de eieren los met de zonnebloemolie.
-
Schenk het eiermengsel bij het bloemmengsel en schep door elkaar met een houten lepel. Roer niet langer dan nodig is.
-
Voeg het perenmengsel toe en schep door het beslag. Schenk het beslag in de tulbandvorm.
-
Zet de vorm in de oven en bak voor 60 – 75 minuten of totdat de cake goudbruin is en gerezen. Een prikker moet er schoon weer uitkomen. Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm en draai hem dan om op een rooster. Laat helemaal afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer!
9 Reacties
• Stephanie op 22 May 2011 ∞
• Lisa op 22 May 2011 ∞
• Ina op 19 November 2011 ∞
• Lisa op 19 November 2011 ∞
• Ina op 21 November 2011 ∞
• Lisa op 21 November 2011 ∞
• jacquellien op 9 December 2011 ∞
• Annelies Tange op 21 January 2012 ∞
• Lisa op 22 January 2012 ∞