Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Sinaasappelcake
Een lekkere, makkelijke sinaasappelcake.
Dit recept is van Nigel Slater. Het is een lekkere, makkelijke cake die zich, zonder het glazuur, ook goed laat invriezen.
Probeer ook eens deze snelle citroencake, deze nectarinecake of deze aardbeiencake.
Ingrediënten
- 175 gram roomboter
- 175 gram kristalsuiker
- 1 sinaasappel
- 3 eieren
- 75 gram sinaasappel- marmelade
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
Voor het glazuur
- 100 gram poedersuiker
- 2 eetlepels sinaasappelsap
Bereidingswijze & foto's
-
Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg de onderkant van een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen in met boter. Rasp de schil van de sinaasappel. Pers het sap uit en zet apart.
-
Snij de boter in blokjes en stop in een kom met de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel.
-
Breek de eieren in een maatbeker en klop ze los. Schenk ze in een langzaam stroompje bij het botermengsel terwijl je blijft mixen.
-
Voeg de geraspte sinaasappelschil en de sinaasappelmarmelade toe en mix door elkaar.
-
Schep het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het botermengsel.
-
Voeg de helft van het sinaasappelsap toe en roer door elkaar.
-
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in de oven.
-
Bak de cake voor 35 – 40 minuten of totdat een prikker weer schoon uit de cake komt. Laat 10 minuten afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
-
Meng de poedersuiker met de sinaasappelsap (die je over hebt van de cake) en besprenkel de cake met het glazuur.
8 Reacties
• Elise op 25 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞
• Nora op 1 March 2012 ∞
• Lisa op 9 March 2012 ∞
• Nora op 18 March 2012 ∞
• Lisa op 18 March 2012 ∞
• Nora op 18 March 2012 ∞
• Desiree op 25 April 2012 ∞