Poffertjes

Lekkere, Hollandse poffertjes.

Poffertjes zijn perfect voor een weekendlunch. Het is even wat werk, want je moet ze allemaal apart omdraaien. Ook moet je goed opletten dat het vuur niet te hoog staat, als ze aanbranden zijn ze namelijk echt niet lekker meer.

Probeer ook eens kaiserschmarrn, volkorenpannenkoeken of ricottapannenkoeken met aardbeien.

gist poffertjes
Poffertjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
55 poffertjes

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 zakje (7 gram) gedroogde gist
  • 250 ml volle melk
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • snufje zout
  • 20 gram boter
  • Om te serveren roomboter
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de bloem, de gist, de vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom. Schenk de helft van de melk erbij en klop goed totdat je geen klontjes meer ziet. Giet de rest er langzaam bij en klop tot een klontvrij beslag. Bedek de kom met plastic folie en zet op een warme (maar niet hete), tochtvrije plaats. Laat 1 uur rijzen of totdat het beslag verdubbeld is. Poffertjes - 001 Poffertjes - 004 Poffertjes - 005 Poffertjes - 007 Poffertjes - 008

  2. Smelt de boter in de magnetron en stop in een kommetje. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur en besmeer de pan met een kwastje met boter. Schep in elk rondje een theelepel van het gerezen beslag. Laat 3 minuten staan (of totdat de onderkant goudbruin is) en draai ze dan om. Laat nog 1 – 2 minuten bakken of totdat de binnenkant gaar is (test er eentje als je twijfelt). Schuif ze op een bord en bak de rest van de poffertjes op dezelfde manier. Poffertjes - 011 Poffertjes - 013 Poffertjes - 014 Poffertjes - 024 Poffertjes - 026

  3. Serveer de poffertjes met de roomboter en de poedersuiker.

Poffertjes - 032

1 reactie

  1. Mmmmm wat een heerlijke foto, ik krijg al het water in de mond.

    Mich op 14 November 2011

Reactie achterlaten