Home Page › Wereld › Nederland ›
Poffertjes
Lekkere, Hollandse poffertjes.
Poffertjes zijn perfect voor een weekendlunch. Het is even wat werk, want je moet ze allemaal apart omdraaien. Ook moet je goed opletten dat het vuur niet te hoog staat, als ze aanbranden zijn ze namelijk echt niet lekker meer.
Probeer ook eens kaiserschmarrn, volkorenpannenkoeken of ricottapannenkoeken met aardbeien.
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 1 zakje (7 gram) gedroogde gist
- 250 ml volle melk
- 1 eetlepel vanillesuiker
- snufje zout
- 20 gram boter
- Om te serveren roomboter
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de bloem, de gist, de vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom. Schenk de helft van de melk erbij en klop goed totdat je geen klontjes meer ziet. Giet de rest er langzaam bij en klop tot een klontvrij beslag. Bedek de kom met plastic folie en zet op een warme (maar niet hete), tochtvrije plaats. Laat 1 uur rijzen of totdat het beslag verdubbeld is.
-
Smelt de boter in de magnetron en stop in een kommetje. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur en besmeer de pan met een kwastje met boter. Schep in elk rondje een theelepel van het gerezen beslag. Laat 3 minuten staan (of totdat de onderkant goudbruin is) en draai ze dan om. Laat nog 1 – 2 minuten bakken of totdat de binnenkant gaar is (test er eentje als je twijfelt). Schuif ze op een bord en bak de rest van de poffertjes op dezelfde manier.
-
Serveer de poffertjes met de roomboter en de poedersuiker.
1 reactie
• Mich op 14 November 2011 ∞