Mexicaanse chocoladekoekjes

Knapperige chocoladekoekjes met kaneel en cayennepeper.

Deze koekjes zijn ontzettend simpel, echt. Ze zijn knapperig, lekker en hebben een pittige nasmaak. Echt een koekje voor bij de koffie. Het recept voor deze heerlijke koekjes komt uit het boek Vegan cookies invade your cookie jar van Isa Chandra Moskowitz en Terry Hope Romero. Het is een klein boekje met 100 recepten voor veganistische koekjes. Ik heb het boek afgelopen zomer meegenomen uit Engeland, omdat we het leuk vinden om verschillende dingen te proberen. Deze koekjes zijn in ieder geval al een groot succes, dus ik ben benieuwd naar de overige 99. Probeer ook eens pindakoekjes, mueslikoekjes met pindakaas of smeuïge cacaokoekjes.

knapperige koekjes mexicaanse chocoladekoekjes pittige chocoladekoekjes veganistische koekjes
Mexicaanse chocoladekoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
15 stuks

Ingrediënten

Voor de topping

  • 35 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel

Voor de koekjes

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 100 gram kristalsuiker
  • 30 ml ahornsiroop
  • 1,5 eetlepel sojamelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • snufje zout
"style="width:120px;height:240px;" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0">-->

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng de ingrediënten voor de topping en leg ze op een groot bord. Zet apart. Mexicaanse chocoladekoekjes - 002

  3. Klop met een garde de olie, de melk, de ahornsiroop en de melk door elkaar. Voeg het vanille-extract toe en klop nog eens goed. Mexicaanse chocoladekoekjes - 003 Mexicaanse chocoladekoekjes - 004

  4. Zeef de bloem, het cacaopoeder, de baking soda, het zout, de kaneel en de cayennepeper erbij. Meng door elkaar totdat je een samenhangend deeg hebt. Kijk even of je balletjes kunt rollen van het deeg. Is het te plakkerig? Voeg dan extra bloem toe totdat je er balletjes van kunt maken. Mexicaanse chocoladekoekjes - 006 Mexicaanse chocoladekoekjes - 007

  5. Maak balletjes met de grootte van een walnoot. Leg ze in de topping, duw ze plat met je vinger en leg ze met de gesuikerde kant naar boven op de bakplaat. Leg er ongeveer 9 op een bakplaat. Bak ze 10 – 12 minuten. Haal de koekjes uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen. Mexicaanse chocoladekoekjes - 008 Mexicaanse chocoladekoekjes - 009 Mexicaanse chocoladekoekjes - 010 Mexicaanse chocoladekoekjes - 012 Mexicaanse chocoladekoekjes - 015

Mexicaanse chocoladekoekjes - 024

1 reactie

  1. Heerlijke koekjes! Ik was op zoek naar makkelijke koekjes om even snel te maken. Deze dus. Net even anders door de cayennepeper, en het is een goede combinatie met de chocola. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Eva op 14 April 2012

Reactie achterlaten