Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Cottage Pie
Een vleesmengsel met aardappelpuree uit de oven. Yummie!
Traditioneel wordt cottage pie gemaakt met de restjes van de Sunday Roast. Je kunt dit recept dus gebruiken om restjes vlees in een sausje te verwerken in een nieuwe maaltijd. Je kunt ook gewoon het volgende recept gebruiken. Een cottage pie bestaat uit een rundvleesmengsel met een topping van aardappelpuree. Naast een cottage pie, bestaat er ook een sheperd’s pie. Sheperd’s pie bestaat uit een mengsel van lamsvlees met een topping van aardappelpuree.
Kijk ook eens bij broccolischotel met vis, pastaschotel met ham en kaas of aardappelpuree met twee soorten aardappels.
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram sperziebonen
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel bloem
- 1 takje rozemarijn
- Zout en peper
- 1 eetlepel Worcestersaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 900 gram aardappels
- 300 ml bouillon
- 150 ml melk
- 50 gram boter
- 25 gram geraspte kaas
Je kunt dit gerecht invriezen.
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de ui en de knoflook in stukjes.
-
Was de sperziebonen en dop ze (haal de uiteinden er af).
-
Bak het gehakt rul in een hapjespan.
-
Voeg de ui en de knoflook toe. Je kunt op dit moment de sperziebonen toevoegen. Ze koken dan langer en worden zachter. Hou je meer van boontjes met een bite, hou ze dan nog even apart.
-
Sprenkel de bloem over het mengsel en roer even door elkaar.
-
Giet de bouillon in de pan.
-
Voeg het laurierblad, de rozemarijn, Worcestersaus en de tomatenpuree toe.
-
Roer alles door elkaar.
-
Laat de saus zachtjes koken en indikken voor 20 – 25 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de boontjes toe als je ze met een bite wil.
-
Schil ondertussen de aardappels en snij ze in partjes.
-
Stop ze in een pan en breng het water aan de kook. Kook voor ongeveer 15 minuten.
-
Giet de aardappels af en stop ze terug in de pan.
-
Laat ze 15 sec. droog op het vuur staan en voeg dan de melk toe.
-
Zodra de melk kookt, haal je de pan van het vuur.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Voeg de boter, zout en peper toe en stamp de aardappels fijn (met een pureestamper, met een houten lepel of met een vijzel).
-
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal (zo groot als een standaard lasagneschaal).
-
Schep de aardappelpuree erop.
-
Bestrooi de aardappelpuree met geraspte kaas en plaats in de oven.
-
Bak voor 30 minuten.
2 Reacties
• Emma Hendrickx op 19 August 2010 ∞
• op 13 March 2011 ∞