Cottage Pie

Een vleesmengsel met aardappelpuree uit de oven. Yummie!

Traditioneel wordt cottage pie gemaakt met de restjes van de Sunday Roast. Je kunt dit recept dus gebruiken om restjes vlees in een sausje te verwerken in een nieuwe maaltijd. Je kunt ook gewoon het volgende recept gebruiken. Een cottage pie bestaat uit een rundvleesmengsel met een topping van aardappelpuree. Naast een cottage pie, bestaat er ook een sheperd’s pie. Sheperd’s pie bestaat uit een mengsel van lamsvlees met een topping van aardappelpuree.

Kijk ook eens bij broccolischotel met vis, pastaschotel met ham en kaas of aardappelpuree met twee soorten aardappels.

aardappelschotel cottage pie zelfgemaakte aardappelpuree
Cottage Pie
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 900 gram aardappels
  • 300 ml bouillon
  • 150 ml melk
  • 50 gram boter
  • 25 gram geraspte kaas

Je kunt dit gerecht invriezen.

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de ui en de knoflook in stukjes.

  2. Was de sperziebonen en dop ze (haal de uiteinden er af).

  3. Bak het gehakt rul in een hapjespan.

  4. Voeg de ui en de knoflook toe. Je kunt op dit moment de sperziebonen toevoegen. Ze koken dan langer en worden zachter. Hou je meer van boontjes met een bite, hou ze dan nog even apart. 3174895066_26da2106221

  5. Sprenkel de bloem over het mengsel en roer even door elkaar. bloem1

  6. Giet de bouillon in de pan.

  7. Voeg het laurierblad, de rozemarijn, Worcestersaus en de tomatenpuree toe.

  8. Roer alles door elkaar. 3174072807_791659f2991

  9. Laat de saus zachtjes koken en indikken voor 20 – 25 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de boontjes toe als je ze met een bite wil.

  10. Schil ondertussen de aardappels en snij ze in partjes.

  11. Stop ze in een pan en breng het water aan de kook. Kook voor ongeveer 15 minuten.

  12. Giet de aardappels af en stop ze terug in de pan.

  13. Laat ze 15 sec. droog op het vuur staan en voeg dan de melk toe. 3174920684_004096e3e51

  14. Zodra de melk kookt, haal je de pan van het vuur.

  15. Verwarm de oven voor op 190°C.

  16. Voeg de boter, zout en peper toe en stamp de aardappels fijn (met een pureestamper, met een houten lepel of met een vijzel). 3174087973_7f069a7bca1

  17. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal (zo groot als een standaard lasagneschaal). 3174099437_bf4a466e981

  18. Schep de aardappelpuree erop.

  19. Bestrooi de aardappelpuree met geraspte kaas en plaats in de oven. 3174103825_017a08d1741

  20. Bak voor 30 minuten.

Cottage pie - 002

2 Reacties

  1. Eergisteren gemaakt en door iedereen fantastisch bevonden!

    Emma Hendrickx op 19 August 2010

  2. Vandaag (13/3) gemaakt en Brocolli gebruikt ipv sperciebonen. Was erg lekker. Had ook niet anders verwacht :). Staat ook weer op mijn blog: http://lammertbos.blogspot.com.....e-pie.html

    op 13 March 2011

Reactie achterlaten