Home Page › Kooktips ›
Tomaten ontvellen
Hoe ontvel je tomaten? Je leest het hier.
Vaak moet je tomaten ontvellen als je ze in warme gerechten verwerkt. Het velletje lost namelijk niet goed op in de saus of soep. Gelukkig is dit absoluut geen moeilijk klusje!
Kijk ook eens bij onze tip voor het snijden van pepers, het ontzaden van tomaten of het snijden van uien.
Ingrediënten
- naar smaak Tomaten
Bereidingswijze & foto's
-
Breng een grote hoeveelheid water aan de kook.
-
Maak met een scherp mes een kruis aan de onderkant van de tomaten. Dit maakt het straks makkelijker om het velletje eraf te trekken.
-
Leg de tomaten 1 – 2 minuten in kokend water. Je zult zien dat het velletje los begint te laten.
-
Haal de tomaten uit het water en trek de velletjes eraf. De tomaten zijn nu klaar om verwerkt te worden.
Er zijn nog geen reacties.