Pompoenpuree

Voor die recepten waar je pompoenpuree voor nodig hebt.

Pompoenpuree is erg simpel om te maken. Je kunt het gebruiken voor cake, taarten (pompoentaart) of om gewoon zo te eten. De methode komt van deze website. Kijk ook eens bij onze tips voor kokosnoten, granaatappels of dulce de leche.

Pompoenpuree
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
ongeveer 250 gram pompoenpuree

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ongeveer 400 gram)

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Halveer de pompoen en schep de pitjes er met een lepel uit. Pompoenpuree - 005

  3. Stop de pompoenhelften in een braadslee. Giet er 100 ml water bij. Pompoenpuree - 006

  4. Zet de braadslee in de oven en laat 30 minuten staan of totdat je er makkelijk een vork in kunt prikken. Pompoenpuree - 008

  5. Haal de pompoen uit de oven. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil en pureer het met een staafmixer. Pompoenpuree - 010 Pompoenpuree - 012

Pompoenpuree - 016

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten