Home Page › Kooktips ›
Kokosnoten
Hoe maak je een kokosnoot open? En hoe krijg je op een handige manier de kokos eruit?
Een kokosnoot openmaken kan een ingewikkeld klusje zijn, want hoe zorg je ervoor dat je hem open krijgt zonder dat je hem van de eerste verdieping uit je raam moet gooien? Het kan makkelijker! Zorg ervoor, als je een verse kokosnoot koopt, dat je er een koopt waar nog kokosmelk in zit (schud ermee, als je niks hoor, is de kokosnoot oud). Kijk ook eens bij onze tip voor granaatappels, eieren pocheren of een hele kip opdelen.
Ingrediënten
- 1 kokosnoot
- 1 hamer
- 1 lange spijker
- 1 theedoek
Bereidingswijze & foto's
-
Als je naar de zijkant van de kokosnoot kijkt, zie je drie donkere plekjes. Dit zijn de zwakke plekken. Sla de spijker door deze drie gaten heen. Zet je kokosnoot omgekeerd boven een kom en de kokosmelk zal eruit lopen.
-
Leg je kokosnoot dan op een theedoek en pak hem stevig in.
-
Leg de kokosnoot op een stevig oppervlak of op de grond. Geef er met je hamer een flinke klap op. De kokosnoot zal uiteenvallen in stukken en de stukken zullen opgevangen worden door de theedoek (werkt het niet? Sla dan nog een keer).
-
Je hebt nu een paar stukken waar de schil nog omheen zit. Breek die eraf met een mes of met je vingers.
-
Je hebt nu het vruchtvlees met een bruin randje eromheen. Snij dit eraf met een scherp mes. De kokosnoot is nu klaar voor gebruik. Voeg het toe aan een curry, muffins, taarten, cake, salades, of eet gewoon zo.
Er zijn nog geen reacties.