Home Page › Kooktips ›
Granaatappels
Hoe haal je op een handige manier de pitjes uit een granaatappel?
Granaatappels komen uit het gebied rond de Middellandse zee. Het is een ronde vrucht met een inhoud van rode, kleine vruchtjes die een pit in zich dragen. De witte velletjes die eromheen zitten, zijn niet lekker om te eten. Het is heerlijk om de pitjes zo te eten, maar stop ze ook eens in een glas met prosecco voor een feestelijk drankje. Voor een recept met granaatappel, kijk een bij ons recept voor gevulde pompoen.
Ingrediënten
- Granaatappels
Bereidingswijze & foto's
Methode 1
-
Halveer de granaatappel.
-
Leg de twee helften in een bak met water.
-
Trek met je handen de zaadjes onderwater los. De zaadjes zinken naar de bodem, de velletjes komen boven drijven.
-
Gebruik een zeef of een schuimspaan om de witte velletjes van de bovenkant te scheppen. Zeef de rest en de pitjes zijn klaar voor gebruik!
Methode 2
-
Halveer de granaatappel.
-
Gebruik een houten lepel of een ijslepel. Houd de granaatappel in je hand met de kant met pitjes naar beneden (zorg dat er een bak onder staat). Sla met de lepel de zaadjes uit de granaatappel.
6 Reacties
• Patrick vd Biggelaar op 9 January 2011 ∞
• Lisa op 9 January 2011 ∞
• Anna op 24 January 2011 ∞
• Lisa op 24 January 2011 ∞
• ingrid op 8 February 2011 ∞
• Lisa op 9 February 2011 ∞