Home Page › Kooktips ›
Geroosterde pepers
Pepers roosteren is simpel & heerlijk!
Deze pepertjes zijn heerlijk bij een salade. Stop ze bijvoorbeeld eens in een mozzarellasalade. Probeer ook eens geroosterde paprika’s, gestoomde groenten of gegrilde courgette.
Ingrediënten
- Naar smaak rode peper
Bereidingswijze & foto's
-
Was de rode pepers.
-
Zet het kleinste pitje op het gasfornuis aan. Leg één pepertje per keer op het pitje. Het vuur maakt de peper aan de zijkanten zwart. Draai ze regelmatig. Haal ze, als ze op veel plaatsen zwart zijn, uit het vuur.
-
Stop de pepers meteen in een plastic zak. Laat ze 15 minuten in de hitte stomen.
-
Pel het velletje van de pepers af. Snij ze doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij de pepertjes in dunne langwerpige sliertjes en serveer bijvoorbeeld over een salade.
Er zijn nog geen reacties.