Home Page › Kooktips ›
Eieren pocheren
Eieren pocheren is niet moeilijk, probeer het eens!
Al een tijdje wilde ik proberen om eieren te pocheren, maar het kwam er eigenlijk niet van. Toen Bregje langs kwam, vonden we dat we het moesten proberen. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk! Denk eraan dat je verse eieren gebruikt.
Ingrediënten
- 1 bakpan
- 1 ei
- 1 eetlepel azijn
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Breng in de bakpan een flinke laag water aan de kook. Voeg de azijn en het zout toe.
-
Breek het ei in een bakje.
-
Draai, zodra het water kookt, het vuur laag. Voeg het ei in een snelle beweging toe aan het water. Ga niet langzaam gieten, maar ‘plons’ het ei er in één keer in.
-
Laat 4 minuten in het water liggen en haal er dan uit. Heb je liever geen zachte dooier? Laat hem dan nog 2 – 3 minuten extra liggen.
1 reactie
• Bregje op 15 March 2010 ∞