Hartige soesjes met zalmvulling

Deze soesjes worden gevuld met een mousse van zalm.

Dit ziet er lastig uit, maar is het echt niet! Het is handig om een spuitzak te hebben, zodat je mooie soesjes kunt maken, maar je kunt ook een theelepel gebruiken. Je kunt de soesjes serveren op een amuselepel of serveer ze op een schaal. Ze zijn heerlijk als een amuse of als hapje op een feestje. Ik heb Philadelphia gebruikt voor de roomkaas. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de mousse ook met de hand maken. Het is dan alleen lastiger om de soesjes te vullen met een spuitzak, omdat de stukjes zullen blijven steken in het spuitmondje. Gebruik in dat geval gewoon een theelepel voor het vullen. Probeer ook eens slagroomsoesjes, zalmsalade of kaaskoekjes.

gevulde soesjes hartige soesjes hartige soesjes met zalmvulling zalmmousse
Hartige soesjes met zalmvulling
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
25 stuks

Ingrediënten

Voor de soesjes

  • 105 gram bloem
  • 190 ml water
  • 75 gram boter
  • 2 eieren
  • Naar smaak Peper en zout

Voor de zalmmousse

  • 400 gram zalm uit blik
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 gram roomkaas
  • 3 takjes verse dille
  • Paar druppels Tabasco
  • Naar smaak peper en zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bloem.

  2. Stop het water, de boter en peper en zout in een kookpan. Verwarm op laag vuur totdat de boter gesmolten is en het water begint te koken. Haal de pan dan van het vuur. Soesjes met zalmmousse - 001 Soesjes met zalmmousse - 002

  3. Gebruik een houten lepel om de bloem door het botermengsel te roeren. Blijf roeren totdat je een samenhangend deeg hebt. Zet het nog even op het vuur, terwijl je roert, totdat het deeg loskomt van de zijkant van de pan (30 sec.). Soesjes met zalmmousse - 004

  4. Stop het deeg in een keukenmachine. Klop de eieren los.

  5. Laat de machine draaien terwijl je de eieren langzaam erbij giet. Het deeg moet zacht zijn maar stevig genoeg dat het vorm houdt. Soesjes met zalmmousse - 005

  6. Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep het deeg in een spuitzak en spuit kleine bergjes deeg op de bakplaat. Je kunt dit ook met een theelepel doen. Zorg voor voldoende afstand tussen de soesjes. Soesjes met zalmmousse - 008

  7. Bak de soesjes 10 – 15 minuten totdat ze goudbruin zijn. Open de oven niet tijdens het bakken. Laat de soesjes afkoelen op een rooster. Prik elk soesje in met een prikker, zodat de stoom kan ontsnappen. Slagroomsoesjes - 036

  8. Maak de zalm uit blik schoon. Soesjes met zalmmousse - 012

  9. Was de bleekselderij en snij hem heel fijn.

  10. Meng de zalm met de bleekselderij en roomkaas in de keukenmachine en meng goed door elkaar.

  11. Was de dille en trek van de takjes af. Snij fijn en stop bij de zalm in de keukenmachine. Laat de machine nogmaals draaien. Soesjes met zalmmousse - 013

  12. Voeg naar smaak peper, zout en tabasco toe. Proef de mousse om zeker te weten dat je hem goed op smaak gebracht hebt.

  13. Vul de soesjes kort voor het serveren. Schep de mousse in een spuitzak. Stop het spuitmondje in het gaatje dat je in de soesjes geprikt hebt en spuit ze vol met de mousse. Ga zo door tot je alle soesjes gehad hebt. Bewaar in de koelkast.

Soesjes met zalmmousse - 019

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten