Home Page › Hapjes ›
Hartige muffins met mozzarella
Heerlijke hartige muffins met mozzarella, olijven en zongedroogde tomaten.
Ik was eerst een beetje sceptisch over het idee van hartige muffins, naar mijn idee zouden cakejes alleen zoet moeten zijn. Ik moet zeggen dat mijn mening na het eten van deze muffins compleet veranderd is. En dat allemaal omdat Iris ze wel eens wilde proberen (ik moet eerlijk bekennen dat ik de paragraaf met hartige muffins in Muffins Galore alleen nog maar even vluchtig doorgebladerd had). Dus bij deze, heerlijke, zachte, kazige, Italiaanse muffins.
Kijk ook eens bij wortelmuffins, mueslimuffins en appelmoesmuffins met rozijnen.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 150 gram geraspte mozzarella
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram (in olie) zongedroogde tomaten
- 50 gram olijven
- 1 theelepel oregano
- Zout en peper versgemalen
Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 190°C
-
Vul een muffinvorm met papieren vormpjes of vet de vorm goed in.
-
Pel de knoflook en haal ze door een knoflookpers of snij ze heel fijn.
-
Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven en stukjes.
-
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, suiker en de mozzarella.
-
Meng in een andere kom de olijfolie, eieren en melk. Roer de knoflook, zongedroogde tomaten, olijven, oregano en zout en peper erdoorheen.
-
Schep het olijfolie mengsel door het bloemmengsel en roer totdat het één geheel is (niet langer!).
-
Schep het beslag in de muffinvormpjes.
-
Bak de muffins voor 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en serveer ze dan.
4 Reacties
• Barbara op 7 December 2011 ∞
• Mariska op 8 October 2012 ∞
• Lisa op 8 October 2012 ∞
• saskia op 12 May 2013 ∞