Hartige muffins met mozzarella

Heerlijke hartige muffins met mozzarella, olijven en zongedroogde tomaten.

Ik was eerst een beetje sceptisch over het idee van hartige muffins, naar mijn idee zouden cakejes alleen zoet moeten zijn. Ik moet zeggen dat mijn mening na het eten van deze muffins compleet veranderd is. En dat allemaal omdat Iris ze wel eens wilde proberen (ik moet eerlijk bekennen dat ik de paragraaf met hartige muffins in Muffins Galore alleen nog maar even vluchtig doorgebladerd had). Dus bij deze, heerlijke, zachte, kazige, Italiaanse muffins.

Kijk ook eens bij wortelmuffins, mueslimuffins en appelmoesmuffins met rozijnen.

hartige muffins italiaanse muffins kaasmuffins muffins met olijven zongedroogde tomaten
Hartige muffins met mozzarella
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
10 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram (in olie) zongedroogde tomaten
  • 50 gram olijven
  • 1 theelepel oregano
  • Zout en peper versgemalen

Deze muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 190°C

  1. Vul een muffinvorm met papieren vormpjes of vet de vorm goed in.

  2. Pel de knoflook en haal ze door een knoflookpers of snij ze heel fijn.

  3. Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven en stukjes.

  4. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, suiker en de mozzarella. 3391686673_a64df3bd67

  5. Meng in een andere kom de olijfolie, eieren en melk. Roer de knoflook, zongedroogde tomaten, olijven, oregano en zout en peper erdoorheen.

  6. Schep het olijfolie mengsel door het bloemmengsel en roer totdat het één geheel is (niet langer!). 3391697285_92535311941

  7. Schep het beslag in de muffinvormpjes. 3391698571_3fec2b30e3

  8. Bak de muffins voor 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en serveer ze dan.

3392515266_67029e7e29

Muffins Galore
Muffins Galore Catherine Atkinson op bol.com

4 Reacties

  1. Lekker, maar een beetje deeg-achtig. Er mag wat mij betreft meer ‘vulling’ in. Dus meer mozzarella, olijf en tomaat. Maar lekker hoor, ook voor kleine kinderen!

    Barbara op 7 December 2011

  2. Zou je deze ook kunnen invriezen?

    Mariska op 8 October 2012

  3. @ Mariska Ja hoor, goed laten afkoelen na het bakken en dan goed inpakken met plastic folie. In de vriezer blijven ze dan ongeveer 2 weken goed. Ik zou ze dan wel weer opwarmen in de oven, want warm zijn ze het lekkerst!

    Lisa op 8 October 2012

  4. De verhouding bloem met de rest klopte niet, ik heb er een ei extra doorgedaan en minder bloem, en dan nog was het een massief deeg geworden. Over het resultaat was ik ook niet echt enthousiast, te massief en machtig. Een luchtiger beslagje zou beter zijn. De smaak was overigens erg lekker, goeie combinatie met elkaar.

    saskia op 12 May 2013

Reactie achterlaten