Home Page › Hapjes ›
Geroosterde pompoenpitten
Maak je een gerecht met pompoen? Gooi de pitten dan niet weg, maar rooster ze en stop ze bijvoorbeeld in een salade.
Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van de pitten van een Butternut pompoen (of een flespompoen).
Probeer ook eens pompoensoep of pompoentaart.
Ingrediënten
- Pompoenzaden van 2 pompoenen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
Deze pitten zijn heerlijk om zo te eten. Je kunt ze daarnaast ook gebruiken in salades, bij pompoensoep of bijvoorbeeld als decoratie bij een pompoentaart.
Bereidingswijze & foto's
-
Lepel de pitten uit een pompoen.
-
Was de pitten in een bak met water om alle pompoenresten eraf te halen. Droog ze vervolgens met een stuk keukenpapier.
-
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
-
Voeg de pitten toe en roer terwijl de pitten bruin worden (3 – 4 minuten).
-
Haal de pitten uit de pan en dep ze droog met keukenpapier.
-
Bestrooi de pitten met zout.
2 Reacties
• henriette op 29 September 2010 ∞
• Lisa op 3 October 2010 ∞