Geroosterde pompoenpitten

Maak je een gerecht met pompoen? Gooi de pitten dan niet weg, maar rooster ze en stop ze bijvoorbeeld in een salade.

Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van de pitten van een Butternut pompoen (of een flespompoen).

Probeer ook eens pompoensoep of pompoentaart.

butternut pompoen pompoenpitten pompoenpitten roosteren
Geroosterde pompoenpitten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
100 pitjes

Ingrediënten

  • Pompoenzaden van 2 pompoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak

Deze pitten zijn heerlijk om zo te eten. Je kunt ze daarnaast ook gebruiken in salades, bij pompoensoep of bijvoorbeeld als decoratie bij een pompoentaart.

Bereidingswijze & foto's

  1. Lepel de pitten uit een pompoen. 3418085893_0b596ca9a91

  2. Was de pitten in een bak met water om alle pompoenresten eraf te halen. Droog ze vervolgens met een stuk keukenpapier. 3418904582_124178a5b9 pompoenpitten_gewassen

  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

  4. Voeg de pitten toe en roer terwijl de pitten bruin worden (3 – 4 minuten). 3418118239_9813c1312a

  5. Haal de pitten uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. 3418120017_19bb83ffd1

  6. Bestrooi de pitten met zout.

3418120775_7bf87b0524

2 Reacties

  1. het is toch zo dat je niet alle pompoenpitten kan eten? althans, er zit een vlies omheen wat erg moeilijk los te peuteren is en niet eetbaar? Ik heb een speciale pompoen gekweekt voor de pitten omdat die WEL eetbaar zijn!? Hoe zit dat?

    henriette op 29 September 2010

  2. Hoi Henriette, voor zover ik weet kun je pompoenpitten van eetbare pompoenen gewoon eten. Ik gebruik altijd flespompoenen (of butternut pompoenen), daar rooster ik regelmatig de zaadjes van. Om deze pitten zit ook geen vlies, dus volgens mij is het gewoon veilig. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 3 October 2010

Reactie achterlaten