Eiersalade

Een makkelijk en snel basisrecept.

Lekker op een toastje of op een sandwich.

Probeer ook eens gevulde eieren, curry-eiersalade of kip-kerriesalade met vruchtjes.

bieslook eieren eiersalade mayonaise mosterd rode ui
Eiersalade
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1/2 rode ui
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • Versgemalen zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de eieren in een pan, breng het water aan de kook en laat 6 minuten koken. Giet het water uit de pan en giet er koud water op. Pel de eieren en stop ze in een kom. Eiersalade - 001

  2. Pel de ui en snij in kleine stukjes. Stop in een kom bij de eieren, samen met de mayonaise, mosterd, citroensap, bieslook en zout en peper. Gebruik een vork om de eieren te prakken. Eiersalade - 007 Eiersalade - 009

  3. Schep het mengsel in een kom en bewaar afgedekt in de koelkast. Eiersalade - 010

Eiersalade - 016

4 Reacties

  1. Jammie, ik ben dol op eiersalade! Maar ik doe er ook altijd wat kerrie poeder in.

    Janna op 29 October 2012

  2. Hey daar! ik heb deze eiersalade samen met mijn zusjes gemaakt en hij was erg lekker. mijn moeder proefde meteen dat deze niet uit de winkel kwam en ze vond hem heeeel lekker

    Pleun op 30 October 2012

  3. Dat ziet er erg lekker uit en wil het zeker gaan maken. Hoe lang kun je de salade bewaren?

    Ellen op 13 January 2013

  4. @ Ellen Deze salade blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast.

    Lisa op 20 January 2013

Reactie achterlaten