Warme appelwijn

Een heerlijke, kruidige appelwijn die warm geserveerd wordt.

Deze appelwijn is te vergelijken met glühwein, alleen wordt het gemaakt met witte in plaats van rode wijn. Het is een heerlijk drankje en perfect voor koude winteravonden. Het recept (originele titel: apple and spice vin chaud) komt uit In the mood for entertaining van Jo Pratt. Ik heb het recept iets aangepast (25 gram minder suiker en ik heb de sinaasappelschil niet toegevoegd). Probeer ook eens warme chocomel, ijsthee of vlierbloesemchampagne.

kruidige wijn warme appelwijn warme wijn wijn met appelsap
Warme appelwijn
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 personen

Ingrediënten

  • 1 fles witte wijn
  • 400 ml appelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stuks steranijs
  • 75 gram rietsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop alle ingrediënten in een kookpan op middelhoog vuur. Warme appelwijn - 001 Warme appelwijn - 002 Warme appelwijn - 005

  2. Roer totdat de suiker opgelost is en laat 10 minuten op het vuur staan om alle smaken in te laten trekken. Breng de wijn niet aan de kook, dan verdwijnt de alcohol. Warme appelwijn - 007

  3. Serveer de wijn in hittebestendige glazen of mokken.

Warme appelwijn - 009

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten