Home Page › Drankjes ›
Warme appelwijn
Een heerlijke, kruidige appelwijn die warm geserveerd wordt.
Deze appelwijn is te vergelijken met glühwein, alleen wordt het gemaakt met witte in plaats van rode wijn. Het is een heerlijk drankje en perfect voor koude winteravonden. Het recept (originele titel: apple and spice vin chaud) komt uit In the mood for entertaining van Jo Pratt. Ik heb het recept iets aangepast (25 gram minder suiker en ik heb de sinaasappelschil niet toegevoegd). Probeer ook eens warme chocomel, ijsthee of vlierbloesemchampagne.
Ingrediënten
- 1 fles witte wijn
- 400 ml appelsap
- 2 kaneelstokjes
- 2 stuks steranijs
- 75 gram rietsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Stop alle ingrediënten in een kookpan op middelhoog vuur.
-
Roer totdat de suiker opgelost is en laat 10 minuten op het vuur staan om alle smaken in te laten trekken. Breng de wijn niet aan de kook, dan verdwijnt de alcohol.
-
Serveer de wijn in hittebestendige glazen of mokken.
Er zijn nog geen reacties.