Passievruchtensap

Heerlijk sap van verse passievruchten!

Wij zijn dol op passievruchten, dit sap was dus ook echt een succes. Neem rijpe passievruchten (rimpelig aan de buitenkant). Doordat je het vruchtvlees helemaal pureert, krijg je al het vruchtvlees mee. Vervolgens giet je het mengsel door een zeef om de zaadjes te verwijderen. De hoeveelheid poedersuiker hangt af van je eigen smaak, dus voeg het toe en proef even. Wij gebruiken poedersuiker omdat dat makkelijk oplost.

Probeer ook eens deze bananenmilkshake, smoothie met mango of ijsthee.

blender passievruchtensap sap
Passievruchtensap
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
1,5 liter sap

Ingrediënten

  • 6 passievruchten
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1,5 liter water

Bereidingswijze & foto's

  1. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees er met een lepeltje uit. Stop het in de mengkom van een blender samen met 500 ml water. Passievruchtensap - 01 Passievruchtensap - 02

  2. Pureer het mengsel voor ongeveer 50 sec. Passievruchtensap - 06

  3. Giet het mengsel in een bak door een zeef. Voeg de rest van het water toe en roer de poedersuiker erdoorheen. Passievruchtensap - 10 Passievruchtensap - 12

  4. Giet het mengsel in glazen, eventueel met ijsklontjes. Bewaar het passievruchtensap in de koelkast. Het kan zijn dat je het sap even moet roeren voordat je het serveert. Passievruchtensap - 14

Passievruchtensap - 27

2 Reacties

  1. Hallo! Bedankt voor de tip, hier heb ik namelijk nog nooit aan gedacht! Het lijkt me heel lekker en vroeg mij ook af of het nodig is om poedersuiker aan het sap toe te voegen. Kan het ook zonder? Alvast bedankt!

    Yanthe op 25 February 2013

  2. Hoi Yanthe, het kan ook zonder poedersuiker hoor. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 27 February 2013

Reactie achterlaten