Home Page › Feestdagen ›
Kruidenboter
Kruidenboter met geroosterde teentjes knoflook. Heerlijk op stokbrood!
Knoflook kan soms erg scherp zijn in kruidenboter. Om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen, kun je de teentjes knoflook het beste even roosteren in de oven. Je krijgt dan een heerlijke, volle smaak. Omdat de knoflooksmaak ook minder sterk is als je de teentjes roostert, kun je er rustig 12 teentjes in doen. Maar proef vooral terwijl je de teentjes toevoegt om de boter naar je eigen smaak te maken.
Probeer ook eens pesto, hummus of geitenkaasspread met basilicum.
Ingrediënten
- 125 gram, op kamertemperatuur roomboter
- 12 teentjes knoflook
- 2 eetlepels peterselie
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel olijfolie
- aluminiumfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de knoflookbol, maar laat de velletjes om de teentjes zitten (je haalt dus alleen de buitenste laag weg). Snij de uiteinden ervan af zodat de bovenkant van de teentjes bloot komen te liggen.
-
Neem een stuk aluminiumfolie en leg de bol erin. Sprenkel de olijfolie eroverheen. Vouw de folie samen (maar vouw hem niet strak om de knoflookbol heen) en zorg dat de bol afgesloten is.
-
Rooster de knoflook 30 – 35 minuten in de oven of totdat de teentjes zacht voelen als je erop drukt.
-
Laat de knoflook afkoelen totdat je het met je handen aan kunt raken zonder je te verbranden.
-
Haal de velletjes van de teentjes af en stop de knoflookpuree in een kom, prak de teentjes fijn met een vork.
-
Meng de boter met de knoflook.
-
Hak de peterselie fijn en meng met de boter.
-
Meng de citroensap erdoorheen. Serveer bijvoorbeeld bij stokbrood.
Er zijn nog geen reacties.