Home Page › Hapjes ›
Geitenkaashapjes
Kleine geitenkaastaartjes met walnoten, druiven en honing.
Deze heerlijke hapjes zijn ontstaan na een idee van Tineke voor geitenkaastaartjes. Ze zijn erg geschikt om te serveren als hapje. Ik heb een muffinvorm gebruikt om de bakjes te maken met filodeeg. Filodeeg wordt verkocht in verpakkingen van twee keer 5 vellen. Met 4 vellen heb je genoeg voor het maken van 12 hapjes.
Ingrediënten
- 4 vellen filodeeg
- 200 gram zachte geitenkaas
- 150 gram druiven
- 75 gram walnoten
- 6 theelepels honing
- olijfolie om de vellen te bestrijken
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 170°C
-
Ontdooi de vellen eerst als je ze uit de diepvries gebruikt. Trek de velletjes los en leg ze op een stuk bakpapier.
-
Bestrijk de vellen aan de voor- en achterkant met olijfolie.
-
Leg twee vellen op elkaar en snij ze in vierkanten. Duw de velletjes in een muffinvorm.
-
Was de druiven en halveer ze.
-
Verdeel de geitenkaas over de bakjes. Stop de druiven en walnoten erbij. Druppel de honing eroverheen en breng op smaak met zout en peper.
-
Bak de hapjes 5 – 7 minuten. Zodra ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Serveer ze warm.
5 Reacties
• Anja Vonk op 28 February 2011 ∞
• Mar op 1 February 2012 ∞
• Lisa op 1 February 2012 ∞
• Janna op 29 June 2012 ∞
• Lisa op 29 June 2012 ∞