Carpacciohapjes

Serveer deze smakelijke hapjes eens voor een feestje!

Deze hapjes zijn erg lekker en handzaam. Ze zijn niet té bewerkelijk en a little carpaccio goes a long way. Het is belangrijk om je echt te houden aan de halve theelepel voor het roomkaasmengsel, anders overstemt het de smaak van de carpaccio. Je kunt ze ook eerder maken, bewaar ze dan in de koelkast (maar besprenkel pas net voor het serveren met geroosterde pijnboompitten). Laat ze wel voor het serveren op kamertemperatuur komen. In plaats van pijnboompitten, kun je ook goed walnoten gebruiken. Probeer ook eens krokante kipstukjes uit de oven, hartige soesjes met zalmvulling of geitenkaashapjes.

carpacciohapjes Hapjes hapjes met carpaccio
Carpacciohapjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
20 stuks

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 gram (in dunne plakjes) carpaccio
  • 100 gram kruidenkaas
  • halve citroen
  • 25 gram versgeraspte Pecorino
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 15 gram pijnboompitten
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Rasp de schil van de halve citroen, de rest heb je niet nodig. Meng de rasp met de kruidenkaas, de olijfolie en de Pecorino. Carpacciohapjes - 001

  2. Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn in een koekenpan zonder boter of olie. Carpacciohapjes - 015

  3. Was de komkommer goed en snij de uiteinden eraf. Snij in plakken (ongeveer 20 stukjes). Carpacciohapjes - 002

  4. Neem een stukje carpaccio en drapeer het over de komkommer. Schep er een half theelepeltje van het kruidenkaasmengsel op en besprenkel met de pijnboompitten. Herhaal met de rest. Besprenkel met de versgemalen zwarte peper. Carpacciohapjes - 005 Carpacciohapjes - 008 Carpacciohapjes - 011

Carpacciohapjes - 026

6 Reacties

  1. Wat moet ik met de rasp doen? Moet die in de kruidenkaas gemengd worden?

    Janna op 30 June 2012

  2. Hoi Janna, dat staat bij stap 1, je moet het mengen met de kruidenkaas. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 30 June 2012

  3. Deze hapjes waren een groot succes en waren binnen no time weg. Wel even wat gedoe om ze te maken (duurde langer dan ik dacht) maar dat was het helemaal waard!!

    Janna op 1 July 2012

  4. Wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie, Janna.

    Lisa op 2 July 2012

  5. Hallo, Deze gaan het dit weekend worden. Ik neem aan dat je ipv kruidenkaas roomkaas naturel bedoelt. Ik ga een soort dressinkje sprenkelen van een beetje witte wijnazijn, olijfolie en een beetje paddenstoelenbouillon voor het ‘truffel’ effect.

    Groetjes Anna

    Anna op 23 August 2012

  6. @ Anna een beetje een late reactie, sorry! Ik bedoelde kruidenkaas (zoals Boursin), maar gewone roomkaas mag ook. Dan zou ik inderdaad wel iets van een dressing gebruiken om het meer smaak te geven. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 29 August 2012

Reactie achterlaten