Home Page › Feestdagen ›
Carpacciohapjes
Serveer deze smakelijke hapjes eens voor een feestje!
Deze hapjes zijn erg lekker en handzaam. Ze zijn niet té bewerkelijk en a little carpaccio goes a long way. Het is belangrijk om je echt te houden aan de halve theelepel voor het roomkaasmengsel, anders overstemt het de smaak van de carpaccio. Je kunt ze ook eerder maken, bewaar ze dan in de koelkast (maar besprenkel pas net voor het serveren met geroosterde pijnboompitten). Laat ze wel voor het serveren op kamertemperatuur komen. In plaats van pijnboompitten, kun je ook goed walnoten gebruiken. Probeer ook eens krokante kipstukjes uit de oven, hartige soesjes met zalmvulling of geitenkaashapjes.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 100 gram (in dunne plakjes) carpaccio
- 100 gram kruidenkaas
- halve citroen
- 25 gram versgeraspte Pecorino
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 15 gram pijnboompitten
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze & foto's
-
Rasp de schil van de halve citroen, de rest heb je niet nodig. Meng de rasp met de kruidenkaas, de olijfolie en de Pecorino.
-
Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn in een koekenpan zonder boter of olie.
-
Was de komkommer goed en snij de uiteinden eraf. Snij in plakken (ongeveer 20 stukjes).
-
Neem een stukje carpaccio en drapeer het over de komkommer. Schep er een half theelepeltje van het kruidenkaasmengsel op en besprenkel met de pijnboompitten. Herhaal met de rest. Besprenkel met de versgemalen zwarte peper.
6 Reacties
• Janna op 30 June 2012 ∞
• Lisa op 30 June 2012 ∞
• Janna op 1 July 2012 ∞
• Lisa op 2 July 2012 ∞
• Anna op 23 August 2012 ∞
• Lisa op 29 August 2012 ∞